Data
14 de September de 2018

TRAM d’Alacant oferira transport públic gratuït el 22 de setembre amb motiu de la celebració del Dia Europeu sense Cotxe ·          

Els consellers María José Salvador i Vicente Marzà han presentat les iniciatives incloses en la Setmana de la Mobilitat

Tambié s’ha donat a conéixer la campanya dirigida als estudiants d’ESO, Batxiller i FP #HuiDescansaElCotxe. 

Un any més la Generalitat vol impulsar i fomentar l’ús del transport públic i, per això, dissabte que ve 22 de setembre amb motiu de la celebració del Dia Europeu sense Cotxe s’oferirà transport gratuït en Metrovalencia i TRAM d’Alacant.  

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori, María José Salvador, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han realitzat este anunci en la presentació de les actuacions relacionades amb la celebració de la Setmana Europea de Mobilitat, acompanyats pels alumnes de 2n d’ESO de l’IES Lluís Vives. 
 
Es tracta d’una iniciativa “transversal -ha explicat la consellera- on hem involucrat la mobilitat sostenible, el transport públic i les campanyes que desenrotllarem a l’àmbit educatiu perquè creiem que és fonamental conscienciar des de xicotets la necessitat d’utilitzar el transport públic o moure’s sense cotxe en el marc de la Setmana de la Mobilitat”. 
 
La consellera ha destacat també el recent anunci del President Puig de que a finals d’any tindrem servei de metro nocturn els caps de setmana, equiparant-nos així amb altres ciutats europees. “Pretenem- ha afegit Salvador- que siga una mesura dinàmica que s’anirà millorant a mesura que vaja funcionat, a més amb la seua posada en marxa contribuirem a reduir la sinistralitat”. 
 
Visita a Metrovalencia 
 
Estes declaracions les ha realitzat la consellera en el transcurs de la visita que junt amb els alumnes de secundària i el conseller Vicent Marzà ha realitzat a les instal·lacions de Metrovalencia, on han visitat el Lloc de Comandament, Tallers i una unitat de metro i han mantingut un col·loqui amb els jóvens sobre mobilitat. 
 
Salvador i Marzà han donat a conéixer la iniciativa #HuiDescansaElCotxe i han intercanviat amb els estudiants i els seus professors idees i propostes per a conscienciar a la societat dels beneficis de la mobilitat sostenible.  
 
El conseller Marzà ha assenyalat que “esta campanya de conscienciación i debat per a l’alumnat és imprescindible, per això cada any des d’Educació ens encarreguem de difondre-la en tots els centres educatius valencians perquè alumnat, professorat i famílies s’impliquen en el projecte.” 
 
A la visita també han assistit el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, la directora gerent de l’Autoritat del Transport Metropolità, María Pérez, i el director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Juan Andrés Sánchez Jordán. 

Campanya educativa 

La Generalitat ha posat en marxa una campanya dirigida a més de 200.000 jóvens estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (AIXÒ), Batxillerat i FP perquè reflexionen en les aules i en les seues cases sobre la necessitat de canviar i millorar els hàbits de mobilitat.  
 
Amb esta iniciativa els jóvens d’entre 14 i 18 anys puguen obrir un debat amb els seus professors i familiars emmarcat dins de la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra del 16 al 22 de setembre.  
 
“Amb esta proposta busquem potenciar la reflexió en el cercle familiar o més pròxim dels jóvens per a veure com ens movem i què podem fer per a canviar eixos hàbits poc sostenibles”, ha assenyalat la consellera.
 
En la pàgina web www.huidescansaelcotxe.gva.es es pot trobar tota la informació sobre com aconseguir premis com a bicicletes, monopatins, patinets, cascos o bons de transport públic.  
 
Els estudiants matriculats en el curs 2018-2019 en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional poden participar, a través del seu perfil de la xarxa social Instagram en mode públic, amb l’hashtag #HuiDescansaElCotxe, per mitjà d’una imatge en què aparega, junt amb un familiar o conegut conductor realitzant el gest de deixar les claus del cotxe a casa i especificant en la publicació a quin curs, centre educatiu i localitat pertanyen.  
 
“Amb estes iniciatives volem anar més enllà de la simple promoció de l’ús del transport públic de forma simbòlica i pretenem aconseguir que els més jóvens ens ajuden a educar i sensibilitzar els seus familiars sobre els avantatges de realitzar desplaçaments més sostenibles  per a millorar el nostre entorn i medi ambient, enfront de les conseqüències i efectes negatius que tenen per a tots l’ús abusiu del cotxe”, ha apuntat Salvador. 
 
En este sentit Vicent Marzà ha afegit que l’aposta pel transport sostenible, junt amb mesures educatives de seguretat viària es treballen, a més, durant tot el curs en les escoles i instituts per mitjà de materials pedagògics, projectes d’innovació relacionats amb estes temàtiques, la formació del professorat, la promoció del camí ‘escolar destral o’ el foment de la mobilitat segura amb bicicleta. “
 
 

Notícies relacionades

16 - 07 - 2024

FGV comença a construir la llosa superior del túnel que connectarà les estacions d’Alacant i Xàtiva de Metrovalencia

L'objectiu és obrir un pas per als vianants després de l'estiu al carrer Alacant entre Xàtiva i l'accés al carrer...
21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...