Data
12 de December de 2019

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’incendi en el túnel de Serra Grossa produït per una explosió en un tren-TRAM

 Han intervingut agents de FGV, bombers, policies, sanitaris i el Centre de Coordinació d’Emergències

L’exercici ha permés comprovar el Pla d’Autoprotecció, la coordinació d’efectius i les instal·lacions i mesures de seguretat

El TRAM d’Alacant ha realitzat esta matinada un simulacre d’incendi en l’interior del túnel de Serra Grossa produït per una explosió en un tren-TRAM de la Línia 1 (Luceros-Benidorm) amb 30 passatgers a bord. 

Com a conseqüència de l’explosió, s’ha simulat un incendi en la unitat, detenint-se per avaria en l’interior del túnel a 245 metres d’una de les eixides d’emergència, en concret la situada a 1.276 metres del baixador de L’Illot i a 960 metres del de Sangueta. 
 
Amb este plantejament, l’exercici organitzat pel departament de Seguretat de FGV té els objectius de conéixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència i comprovar distints aspectes, com els procediments del Pla d’Autoprotecció, la coordinació entre els diferents departaments intervinents de FGV i  la correcta coordinació entre les diverses ajudes externes. 
 
El personal de FGV que ha participat ha estat compost pel maquinista, treballadors i treballadores del Lloc de Comandament (cap, reguladors i tècnics), operador del Telecomandament, tècnic de Línia, responsable i tècnics de Seguretat i personal voluntari de l’empresa pública. 
 
També han participat “1·1·2 Comunitat Valenciana”, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de l’Ajuntament d’Alacant, les Policia Nacional, Autonòmica i Local, el Servei d’Emergències Sanitari de la Comunitat Valenciana i figurants i col·laboradors de l’Institut d’Educació Secundària Leonardo da Vinci, a més d’operaris de distintes empreses de manteniment i vigilants de seguretat. 
 
El simulacre va obtindre una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants en este exercici, i serà analitzat en profunditat en els pròxims dies per a traure conclusions. 
 
El departament de Seguretat organitza, periòdicament, visites en les instal·lacions i pràctiques de simulació de distintes incidències en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres de les distints entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...