Data
12 de December de 2019

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’incendi en el túnel de Serra Grossa produït per una explosió en un tren-TRAM

 Han intervingut agents de FGV, bombers, policies, sanitaris i el Centre de Coordinació d’Emergències

L’exercici ha permés comprovar el Pla d’Autoprotecció, la coordinació d’efectius i les instal·lacions i mesures de seguretat

El TRAM d’Alacant ha realitzat esta matinada un simulacre d’incendi en l’interior del túnel de Serra Grossa produït per una explosió en un tren-TRAM de la Línia 1 (Luceros-Benidorm) amb 30 passatgers a bord. 

Com a conseqüència de l’explosió, s’ha simulat un incendi en la unitat, detenint-se per avaria en l’interior del túnel a 245 metres d’una de les eixides d’emergència, en concret la situada a 1.276 metres del baixador de L’Illot i a 960 metres del de Sangueta. 
 
Amb este plantejament, l’exercici organitzat pel departament de Seguretat de FGV té els objectius de conéixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència i comprovar distints aspectes, com els procediments del Pla d’Autoprotecció, la coordinació entre els diferents departaments intervinents de FGV i  la correcta coordinació entre les diverses ajudes externes. 
 
El personal de FGV que ha participat ha estat compost pel maquinista, treballadors i treballadores del Lloc de Comandament (cap, reguladors i tècnics), operador del Telecomandament, tècnic de Línia, responsable i tècnics de Seguretat i personal voluntari de l’empresa pública. 
 
També han participat “1·1·2 Comunitat Valenciana”, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de l’Ajuntament d’Alacant, les Policia Nacional, Autonòmica i Local, el Servei d’Emergències Sanitari de la Comunitat Valenciana i figurants i col·laboradors de l’Institut d’Educació Secundària Leonardo da Vinci, a més d’operaris de distintes empreses de manteniment i vigilants de seguretat. 
 
El simulacre va obtindre una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants en este exercici, i serà analitzat en profunditat en els pròxims dies per a traure conclusions. 
 
El departament de Seguretat organitza, periòdicament, visites en les instal·lacions i pràctiques de simulació de distintes incidències en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres de les distints entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...