Data
13 de December de 2017

TRAM d?Alacant realitza un simulacre d’un incendi en una fossa dels tallers d’El Campello

Han intervingut agents de FGV, bombers, policies, guàrdies civils, sanitaris i el Centre de Coordinació d’Emergències
 
L’exercici ha permés comprovar el Pla d’Autoprotecció, la coordinació d’efectius i les instal·lacions i mesures de seguretat

El TRAM d’Alacant ha realitzat un simulacre d’un incendi en una fossa del taller d’El Campello en la secció del material mòbil dièsel provocat per una soldadura que es realitza en una unitat de la sèrie 2.500 de la Línia 9. En el moment del sinistre, se suposa que hi ha treballant en eixa zona un total de cinc operaris: dos en la fossa, altres dos en l’interior de la cabina del tren, i un operari en l’exterior llevant un xicotet grafiti del vidre d’una porta.
 
L’operari que està llevant el grafiti ho realitza amb un producte dissolvent altament inflamable. Arran de l’incendi, els dos operaris que es troben en la fossa es veuen sorpresos pel foc que es propaga sobre el sòl de la fossa a l’existir restes del dissolvent. A partir d’ací se succeïxen els esdeveniments i es posa en marxa el Pla d’Autoprotecció.
 
Amb este plantejament, l’exercici organitzat pel departament de Seguretat de FGV, té els objectius de conéixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència; comprovar els procediments del Pla d’Autoprotecció; conéixer i provar el funcionament dels mitjans del sistema d’emergència amb què està dotat les instal·lacions de Tallers El Campello; i comprovar la correcta coordinació entre les diferents ajudes externes.
 
Junt amb el personal de FGV (factor de Circulació de Tallers Campello, gestor de gràfics, personal de tallers, personal de magatzem, tècnic del Lloc de Comandament, Telecomandament, vigilants de Seguretat del Lloc de Comandament i del Control d’Accessos a Tallers, tècnics de línea, Departament de Seguretat, tècnics de FGV i maquinista reserva de tallers), en l’acte han intervingut Emergències del “112 Comunitat Valenciana”, Bombers del Consorci Provincial d’Alacant, Policia Autonòmica de la Generalitat Valenciana, Policia Local d’El Campello, Guàrdia Civil del Lloc d’El Campello i Guàrdia Civil de Tràfic, Servici d’Emergències Sanitari, vigilants de Seguretat i una trentena d’alumnes de l’Institut Leonardo da Vinci d’Alacant del mòdul del Curs Tècnic de Protecció Civil que han realitzat labors d’observació i avaluació del simulacre.
 
La Direcció de Seguretat organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació de distintes incidències en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres de les distints entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...