Data
14 de April de 2020

TRAM d’Alacant un augment de viatgers i viatgeres del 36,6% respecte al dimarts de la setmana passada

 El conseller Arcadi España destaca la "total normalitat" i l’absència d’incidències i aglomeracions en el servei d’FGV

El nombre de viatgers i viatgeres que s’han desplaçat aquest dimarts per les explotacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Metrovalencia i TRAM d´Alacant, ha experimentat un significatiu augment respecte al dimarts 7 d’abril, quan únicament es permetia el desplaçament de treballadors i treballadores de sectors essencials.

Els viatgers i viatgeres del TRAM d´Alacant fins al migdia s’han elevat fins a 1.025,  un 36,6% més respecte al dimarts de la setmana anterior, si bé es registra un descens del 34% respecte al primer dimarts amb l’estat d’alarma, i un descens del 92% respecte al 3 de març, data anterior a la pandèmia i, per tant, a la declaració de l’estat d’alarma.
 
Les dades provisionals, fins a les 12 hores d’aquest dimarts, concreten que 8.838 usuaris i usuàries de Metrovalencia que han viatjat amb tren o tramvia, equivalente a un augment del 36% respecte al dimarts anterior, 7 d’abril.
 
Si es compara la xifra de viatgers i viatgeres del matí d’aquest dimarts amb la del 17 de març, primer dimarts després del decret d’alarma, es registra un descens del 23%, mentre que les dades d’aquest dimarts reflecteixen un descens del 90% en el nombre de viatgers i viatgeres respecte al 3 de març, data anterior a la pandèmia.
 
Durant aquesta jornada, l’absència d’incidències ha sigut tònica dominant en les circulacions de València i Alacant fins al migdia, sense produir-se aglomeracions en les estacions i unitats de Metrovalencia i TRAM d´Alacant.
 
En aquest sentit, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat la "total normalitat amb la qual s’ha succeït la jornada de hui en tota la xarxa de Metrovalencia, així com en la del TRAM d’Alacant" i ha agraït la labor realitzada per voluntaris de Protecció Civil i Forces de Seguretat de l’Estat des de primera hora del matí durant el repartiment de màscares de protecció entre els usuaris en les principals estacions.
 
Hidrogels i màscares
 
La Generalitat ha instal•lat des de primera hora d’aquest dimarts dispensadors d’hidrogel alcohòlic en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a reforçar la protecció de les persones viatgeres que es desplacen als seus centres de treball a través de la xarxa de FGV, així com de les línies del Tram de Castelló, on s’han instal•lat dispensadors a l’interior dels autobusos.
 
La Conselleria de Política Territorial, Obra Pública i Mobilitat ha adoptat aquesta decisió seguint les indicacions sanitàries de mantindre una correcta higiene de mans amb la finalitat d’afavorir la prevenció i frenar l’expansió del coronavirus.
 
Aquesta mesura se suma al repartiment de màscares per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i voluntariat de Protecció Civil que s’ha iniciat també a primera hora d’aquest dimarts en les principals estacions de la xarxa a València i Alacant. Es tracta d’un repartiment en el qual FGV presta la seua total col•laboració. 
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...