Data
10 de December de 2018

Un de cada cinc viatges de Metrovalencia ja es realitza a través de la targeta portamonedes TuiN

Més de 1,2 milions de viatgers l’han utilitzat a l’octubre en les seues distintes modalitats, destacant l’ascens de la TuiN Jove
 
El progressiu increment del seu ús ha provocat que el Bonometro descendisca del 50% dels viatges

 

La targeta TuiN, en les seues distintes modalitats, continua el seu avanç i consolidació d’ús entre els usuaris de Metrovalencia i suposa ja el 20% dels viatges que es realitzen en la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la província de València. És a dir, un de cada cinc viatges es realitza amb este sistema.
 
La targeta TuiN o targeta portamonedes de la xarxa de Metrovalencia es carrega i recarrega amb un mínim de 10 euros en qualsevol targeta sense contacte pròpia de Metrovalencia i s’ha de validar d’entrada i eixida, excepte en el tramvia (només d’entrada), perquè puga aplicar el preu corresponent al trajecte realitzat. El títol permet viatjar per tota la xarxa amb qualsevol combinació zonal (1, 2, 3 o 4 zones) i descompta del saldo disponible en eixe moment l’import corresponent al nombre de zones recorregudes, amb el mateix preu d’un viatge amb Bonometro, encara que amb alguns avantatges comercials afegides.
 
A 31 de desembre de 2017, la targeta TuiN, en la seua modalitat general, TuiN mensual i els que la van utilitzar amb els descomptes de família nombrosa o monoparental, va tancar l’exercici amb un 9,80% dels desplaçaments de Metrovalencia. Al gener de 2018 va superar el llindar del 10%, en concret en el 10,80%, i a l’abril, amb l’entrada en vigor de la TuiN Jove, es va situar en el 13,4%. A partir d’este mes i amb la incorporació esmentada de la TuiN Jove, ha experimentat una evolució que, de moment, ha aconseguit el 20 per cent a l’octubre.
 
Estos percentatges, traduïts en desplaçaments, signifiquen, a l’octubre, fregar els 1.200.000 viatges utilitzant la TuiN, al sumar els 650.000 de la TuiN general; els 340.000 a la TuiN Jove; els 145.000 de la TuiN mensual i els 50.000 a les famílies nombroses o monoparentals.
 
Cal destacar que la TuiN Jove, dirigida als jóvens de fins a 30 anys que permet aplicar una bonificació del 15% sobre els preus en vigor en la TuiN general, ha calat entre els usuaris amb més ímpetu, atés que, a pesar de la seua limitació d’edat i que només està en el mercat des d’abril, suposa el 28,7% de l’ús total de la targeta portamonedes.
 
El descens del Bonometro
 
L’augment de l’ús de la targeta TuiN en les seues distintes modalitats ha provocat el descens del Bonometro, que continua sent de totes maneres el títol de transport més utilitzat pels usuaris de Metrovalencia.
 
En 2017 va tancar l’exercici amb el 55,20% dels viatges amb metro i tramvia i en 2018 ha accentuat la seua caiguda fins que a l’octubre s’ha situat en el 48%, quan en èpoques passades va arribar a superar el 60%.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...