Data
31 de July de 2018

Ximo Puig assistix a la posada en servei del nou baixador de València la Vella de Metrovalencia

El president ha reivindicat un model en què “tots els valencians i valencianes, visquen on visquen, tinguen la capacitat de moure’s” Amb esta nova parada, situada entre Masia de Traver i La Presa es dóna resposta a una antiga reivindicació ciutadana 
 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que accions com la posada en marxa del nou baixador de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) de València la Vella, són “un pas més” per a “millorar la vida de les persones amb xicotetes accions”. 

El nou baixador, pertanyent a la Línia 9 de Metrovalencia (Alboraya Peris Aragó/Riba-roja de Túria) ha entrat este dimarts en servei, una vegada finalitzades les obres realitzades per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, dirigida per María José Salvador, qui ha recalcat que la Generalitat complix així “amb la paraula donada”. 
 
Amb l’obertura d’esta nova parada, la Generalitat dóna resposta a una reivindicació històrica de les persones residents en la urbanització València la Vella, situada en el terme municipal de Riba-roja de Túria, així com la resta d’habitants d’esta localitat del Camp de Túria. 
 
El president ha assegurat que la construcció d’esta nova parada és “un pas més en la transformació de la societat valenciana cap a un model de prosperitat social i inclusiu on ningú es quede al marge”. 
 
En este sentit, Puig ha reivindicat un model en què “tots els valencians i valencianes, visquen on visquen, tinguen la capacitat de moure’s” i puguen fer-ho, a més, en transport públic, ja que, segons ha assenyalat, “garantix qualitat”. 
 
Per això, el president ha manifestat l’interés del Consell a millorar servicis com el dels trens De Rodalia o en “cosir bé” l’àrea metropolitana de València. Així, Puig ha defés la necessitat de “augmentar la connectivitat” pensant en una visió de conjunt i no en “les fronteres de cada poble”. 
 
Prolongació de la línia 
 
D’altra banda, el president i l’alcalde Riba-roja, Roberto Pascual, han firmat el protocol d’intencions per a donar resposta a la reivindicació veïnal històrica de que esta connexió arribe fins al centre urbà, ja que actualment l’estació es troba en els afores del municipi. 
 
El cap de l’Executiu valencià ha defés que “el metre arribe fins al centre de Riba-roja”, i ha assenyalat que, durant l’any que ve, es començarà a redactar el projecte. 
 
Per la seua banda, Salvador ha explicat que, amb la firma d’este protocol d’intencions, s’explicita “la voluntat que es porte a terme” el projecte i es tanca el compromís per part de la Generalitat de “treballar perquè siga una realitat”. 
 
Característiques 
 
El nou baixador de València La Vella de Metrovalencia compta amb una andana situat en el marge nord de la via, al costat de la urbanització, de 90 metres de longitud i una amplària de 4 metres, que està situat a 1.375 metres de la parada de Masia de Traver i a 2.224 metres de la de La Presa. 
 
Les obres executades per la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori han comptat amb un pressupost de 453.193 euros. 
 
Les característiques de tots els elements de pavimentació, mobiliari, senyalística, parada, etcètera, són iguals als instal·lats en la resta de la Línia 9 d’eixa zona per a mantindre una coherència estètica i funcional amb les altres parades, i es garantix la completa accessibilitat a l’andana amb una rampa de suau pendent i plataformes per a persones de mobilitat reduïda, entre l’andana i el material mòbil. 
L’actuaciós’ha completat per mitjà de la instal·lació d’enllumenat, cambres de circuit tancat de televisió, intèrfon, validadora, megafonia, senyalística i mobiliari urbà. Entre estos últims elements destaca una marquesina de formigó blanc que ressaltarà l’actuació. 
 
Així mateix, s’ha previst l’enjardinament de l’entorn a l’andana i la creació d’una zona d’aparcament de 38 places per mitjà del condicionament dels vials adjacents, una d’elles reservada per a persones de mobilitat reduïda. 
 
La Línia 9 de Metrovalencia 
 
La Línia 9 de Metrovalencia es va inaugurar el 6 de març de 2014 i permet a les persones que habiten a Riba-roja de Túria accedir al centre de València en poc més de 30 minuts, amb una freqüència de 30 minuts els dies ordinaris i cada 40 minuts en servici intermedi i en festius. En el servici ordinari s’oferixen 128 circulacions; en el servici intermedi, 100 circulacions; i en festius ,78 circulacions. En 2017 esta línia va desplaçar a 8.070.682 persones. 
 
La connexió de la Línia 9 part des de l’estació d’Alboraya-Peris Aragó de Metrovalencia en direcció a Aeroport. Des de l’estació de Roses continua el seu recorregut fins a Riba-roja de Túria, la qual cosa permet la connexió d’esta població i de les zones residencials i industrials contigus amb el centre de València. 
 
La prolongació en el tram entre Roses i Riba-roja té una longitud de 9.467 metres i compta amb quatre estacions, dos en el terme municipal de Manises: La Cova i La Presa; i altres dos en el de Riba-roja: Masia de Traver i Riba-roja del Túria. 
 
La Generalitat hi ha invertit més de 40 milions d’euros en el projecte d’ampliació, i FGV, 5,3 milions d’euros en el procés de senyalització, sistema de seguretat ATP, energia i comunicacions.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...