Data
01 de December de 2017

El Taller d’Història Ferroviària de FGV en Torrent ha rebut la visita dels alumnes del Centre Ocupacional de Quart de Poblet

Els interessats a participar poden inscriure’s en l’apartat de Taller´d’Història en www.fgv.es

Estes instal·lacions acullen més de 70 trens i tramvies antics, dels quals estan 13 totalment restaurats i visitables

El Taller d’Història Ferroviària de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en Torrent ha rebut la visita de 40 alumnes del Centre Ocupacional de Quart de Poblet a estes instal·lacions que acullen més de 70 trens i tramvies històrics, 13 dels quals totalment restaurats, dels segles XIX i XX.
FGV ha obert enguany per primera vegada les portes al públic dels tallers de Torrent, a través d’un programa de visites guiades, i que permet donar a conéixer la col·lecció de trens i tramvies que ha restaurat i conserva l’empresa.

Els trens i tramvies que s’exposen, restaurats i visitables, formen part de la història ferroviària de la Comunitat Valenciana. Entre les peces accessibles al públic destaquen el tramvia de cavalls del segle XIX, l’últim que va circular en València abans del tancament del servici en els anys 60 del passat segle, trens com “Els portuguesos” o el cotxe saló Break.

Fins a la data, FGV ha realitzat els primers treballs de condicionament de la platja de vies i dels elements exteriors, i amb el Pla Director es marcaran les pròximes intervencions d’este conjunt arquitectònic.

Els tallers i cotxeres de Torrent van ser projectats per l’enginyer Santiago Castro Cardús i llocs en servici per la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils de València l’any 1963 i s’empraven per a realitzar el manteniment del material mòbil que la mencionada empresa utilitzava en la línia que unia València amb Villanueva de Castellón, que hui és part de la línia 1 de FGV.

Al posar-se en marxa l’actual seu de FGV en València Sud, que comprén tallers i cotxeres, les instal·lacions de Torrent van passar en 1992 a convertir-se en auxiliars de tallers i magatzem. Actualment, este complex de naus industrials, junt amb la seua platja de vies, servix també de depòsit de la col·lecció de Material Històric de FGV.

Amb la finalitat de recuperar este espai, FGV ha elaborat un Pla Director, dirigit per l’arquitecte Javier Pérez Igualada, que permet establir les fases i actuacions a realitzar, sent compatibles els treballs necessaris amb el programa de visites previst per FGV al llarg de 2017, any que coincidix amb la celebració del 30 aniversari de l’empresa.

Programa de visites guiades

La web de FGV, www.fgv.es, ha incorporat un espai denominat “Taller´d’Història Ferroviària” en què es facilita informació i accés al formulari d’inscripció de les visites gratuïtes.

La informació de la web de FGV, a la que també es pot accedir a través d’un enllaç des del lloc de Metrovalencia, www.metrovalencia.es, oferix una explicació sobre la visita, una galeria fotogràfica dels antics tallers, la localització dels mateixos, el calendari de visites (dijous predeterminats de juliol, setembre, octubre, novembre i desembre de 11:30 a 13 hores, en 2017) i les condicions d’edat, nombre de persones (entre 10 i 20) i acceptació de les normes de prevenció que s’han d’omplir per a disfrutar de la visita.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...