Data
18 de September de 2016

El TRAM d’Alacant participa en la Ciclovía litoral de la Setmana de la Mobilitat

El tramvia té un estand propi per a informar els usuaris dels servicis i iniciatives
 
En l’antiga estació de La Marina es permet accedir a un tren històric i a una unitat de què circulen diàriament
 
La jornada del 22, que se celebra el Dia sense Cotxe, el transport del TRAM serà gratuït

El TRAM d’Alacant participa hui amb un estand propi en la Ciclovía litoral, les activitats organitzades per l’Ajuntament de la capital amb motiu de la Setmana de la Mobilitat i el Dia Europeu sense Cotxe amb el lema “Deixa el cotxe a casa i veuràs el que passa”. En l’espai comprés entre la Plaça del Mar i part de “La Pedrera” s’ha tallat el tràfic perquè els vianants puguen disfrutar d’un passeig amb bicicleta, caminant o en patins, sempre que es deixe el vehicle privat a casa.
 
De 10 a 14 hores, s’exercixen activitats per a xiquets i majors, com un parc ludicoinfantil amb rocòdrom, circuit “bici-cross”, castells unflables, manualitats, música, batucada i distintes activitats formatives, com els tallers “Aprén a muntar amb bicicleta”, “Assessorament per a reparar la teua bicicleta” o “Parc Infantil de Tràfic”. En l’estand del TRAM d’Alacant es distribuïxen fullets informatius sobre el servici de tramvia i divers material de promoció, com a globus, gorres, etcètera.
 
Els assistents al Ciclovía Litoral també pot conéixer la iniciativa educativa de la Conselleria d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori #HuiDescansaElCotxe, dirigida a més de 700.000 estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat, Formació Professional i Universitat perquè s’impliquen a transmetre als seus familiars, veïns o amics la importància de no utilitzar el cotxe i els beneficis d’apostar per l’ús del transport públic.
 
A més, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha estacionat en les vies de l’antiga estació de La Marina del TRAM d’Alacant, amb el mateix horari, un cotxe d’època i una unitat del tramvia actual que presta servici en les línies 2, 3 i 4 perquè els ciutadans puguen accedir a ells i conéixer-los millor.
 
Esta iniciativa forma part de les activitats anunciades per la consellera d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, per a promocionar l’ús del transport públic i que conclouen el dijous 22 de setembre, coincidint amb la celebració del Dia sense Cotxe, quan els servicis del TRAM d’Alacant funcionaran de manera gratuïta perquè tots els usuaris puguen disfrutar dels avantatges d’un transport còmode, accessible i sostenible.

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...