Data
01 de June de 2018

Els acompanyants de persones amb gran discapacitat ja poden viatjar gratis en el TRAM d’Alacant

La discapacitat deu de ser igual o superior al 64% i ambdós passen al mateix temps per la línia de validació
 
Les persones amb distintiu “AA” en la targeta sanitària tindran assistència específica

Els acompanyants de persones amb una discapacitat igual o superior al 64% que requerisquen de l’atenció d’un assistent per al seu desplaçament ja poden viatjar de manera gratuïta en TRAM d’Alacant.
 
Esta condició de gratuïtat afecta un sol acompanyant per viatge, qui ha d’efectuar tot el trajecte amb la persona discapacitada fins a abandonar les instal·lacions. La dita persona no ha de validar cap títol de transport, per la qual cosa és prou amb la validació del bitllet realitzada per la persona amb discapacitat.
 
En el cas que l’entrada o l’eixida es produïsquen en una estació dotada de línies de validació, les dos persones passen al mateix temps pels flaps específics per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) i carros infantils assenyalats amb un vinil blau, sense deixar un espai de separació per a evitar que les portes es tanquen abans de que passen les dos persones.
 
La persona discapacitada ha d’estar en possessió de la Targeta Mobilitat de FGV o el document oficial que acredite la seua discapacitat per si ho requerix el personal de FGV per a la seua comprovació.
 
Distintito “AA” en el SIP
 
D’altra banda, les persones que posseïxen el distintiu “AA” en les targetes sanitària (SIP) poden disposar ja d’una atenció adequada i específica en TRAM d’Alacant.

El distintiu “AA” és un recurs sanitari especial per a determinades situacions de discapacitat, l’objectiu del qual és afavorir l’accessibilitat i l’acompanyament a persones amb discapacitat en els servicis sanitaris per a pacients que poden presentar algun tipus de trastorn de conducta.
 
Dins d’estes situacions es troben, per exemple, la demència amb un nivell d’afectació cognitiu almenys moderat o trastorn de conducta; discapacitat intel·lectual greu i profunda o amb trastorn de conducta; discapacitat amb trastorn de comunicació greu; trastorn de l’espectre autista amb trastorns de conducta o trastorn mental crònic amb greu dèficit del funcionament psicosocial i sordoceguera.
 
Per a facilitar la seua identificació, les persones que disposen del distintiu “AA” en el SIP poden sol·licitar que s’incorpore el dit distintiu en les seues targetes personalitzades de FGV.
 
L’atenció adaptada per part dels agents de FGV es concreta en actuacions com tindre una sensibilitat específica per a estes persones; utilització d’un llenguatge senzill; orientació de manera fàcil i molt concreta sobre els tràmits que s’ha de seguir i a qui s’ha d’acudir; i ajuda en els possibles errors que puguen cometre en les màquines automàtiques al comprar, recarregar o validar el seu títol de transport.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...