Data
20 de May de 2018

Els acompanyants de persones amb gran discapacitat viatjaran gratis en el TRAM d?Alacant

La discapacitat deu de ser igual o superior al 64% i ambdós passaran al mateix temps per la línia de validació a partir de l’1 de juny
 
Les persones amb distintiu “AA” en la targeta sanitària tindran assistència específica

Els acompanyants de persones amb una discapacitat igual o superior al 64% que requerisquen de l’atenció d’un assistent per al seu desplaçament, podran viatjar de manera gratuïta en el TRAM d’Alacant a partir del pròxim 1 de juny.
 
Esta condició de gratuïtat afectarà un sol acompanyant per viatge, qui haurà d’efectuar tot el trajecte amb la persona discapacitada fins a abandonar les instal·lacions del TRAM d’Alacant. La dita persona no haurà de validar cap títol de transport, per la qual cosa serà suficient amb la validació del bitllet realitzada per la persona amb discapacitat.
 
En el cas que l’entrada o l’eixida es produïsca en una estació dotada de línies de validació, les dos persones passaran al mateix temps pels flaps específics per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) i carros infantils assenyalats amb un vinil blau, sense deixar un espai de separació per a evitar que les portes es tanquen abans de que passen les dos persones.
 
El discapacitat haurà d’estar en possessió de la Targeta Mobilitat de FGV o el document oficial que acredite la seua discapacitat per si ho requerix el personal de FGV per a la seua comprovació.
 
Distintito “AA” en el SIP
 
D’altra banda, també a partir de l’1 de juny, les persones que posseïxen el distintiu “AA” en les targetes sanitària (SIP) tindran una atenció adequada i específica en el TRAM d’Alacant.

El distintiu “AA” és un recurs sanitari especial per a determinades situacions de discapacitat, l’objectiu del qual és afavorir l’accessibilitat i l’acompanyament a persones amb discapacitat en els servicis sanitaris per a pacients que poden presentar algun tipus de trastorn de conducta.
 
Dins d’estes situacions es troben, per exemple, la demència amb un nivell d’afectació cognitiu almenys moderat o trastorn de conducta; discapacitat intel·lectual greu i profunda o amb trastorn de conducta; discapacitat amb trastorn de comunicació greu; trastorn de l’espectre autista amb trastorns de conducta o trastorn mental crònic amb greu dèficit del funcionament psicosocial i sordoceguera.
 
Per a facilitar la seua identificació en el TRAM d’Alacant, les persones que disposen del distintiu “AA” en el SIP podran sol·licitar que s’incorpore el dit distintiu en les seues targetes personalitzades de FGV.
 
L’atenció adaptada per part dels agents de FGV es concretarà en actuacions com tindre una sensibilitat específica per a estes persones; utilització d’un llenguatge senzill; orientació de manera fàcil i molt concreta sobre els tràmits que s’ha de seguir i a qui s’ha d’acudir; i ajudar-los en els possibles errors que puguen cometre en les màquines automàtiques al comprar, recarregar o validar el seu títol de transport.
 

Notícies relacionades

16 - 07 - 2024

FGV comença a construir la llosa superior del túnel que connectarà les estacions d’Alacant i Xàtiva de Metrovalencia

L'objectiu és obrir un pas per als vianants després de l'estiu al carrer Alacant entre Xàtiva i l'accés al carrer...
21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...