Data
20 de May de 2018

Els acompanyants de persones amb gran discapacitat viatjaran gratis en el TRAM d?Alacant

La discapacitat deu de ser igual o superior al 64% i ambdós passaran al mateix temps per la línia de validació a partir de l’1 de juny
 
Les persones amb distintiu “AA” en la targeta sanitària tindran assistència específica

Els acompanyants de persones amb una discapacitat igual o superior al 64% que requerisquen de l’atenció d’un assistent per al seu desplaçament, podran viatjar de manera gratuïta en el TRAM d’Alacant a partir del pròxim 1 de juny.
 
Esta condició de gratuïtat afectarà un sol acompanyant per viatge, qui haurà d’efectuar tot el trajecte amb la persona discapacitada fins a abandonar les instal·lacions del TRAM d’Alacant. La dita persona no haurà de validar cap títol de transport, per la qual cosa serà suficient amb la validació del bitllet realitzada per la persona amb discapacitat.
 
En el cas que l’entrada o l’eixida es produïsca en una estació dotada de línies de validació, les dos persones passaran al mateix temps pels flaps específics per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) i carros infantils assenyalats amb un vinil blau, sense deixar un espai de separació per a evitar que les portes es tanquen abans de que passen les dos persones.
 
El discapacitat haurà d’estar en possessió de la Targeta Mobilitat de FGV o el document oficial que acredite la seua discapacitat per si ho requerix el personal de FGV per a la seua comprovació.
 
Distintito “AA” en el SIP
 
D’altra banda, també a partir de l’1 de juny, les persones que posseïxen el distintiu “AA” en les targetes sanitària (SIP) tindran una atenció adequada i específica en el TRAM d’Alacant.

El distintiu “AA” és un recurs sanitari especial per a determinades situacions de discapacitat, l’objectiu del qual és afavorir l’accessibilitat i l’acompanyament a persones amb discapacitat en els servicis sanitaris per a pacients que poden presentar algun tipus de trastorn de conducta.
 
Dins d’estes situacions es troben, per exemple, la demència amb un nivell d’afectació cognitiu almenys moderat o trastorn de conducta; discapacitat intel·lectual greu i profunda o amb trastorn de conducta; discapacitat amb trastorn de comunicació greu; trastorn de l’espectre autista amb trastorns de conducta o trastorn mental crònic amb greu dèficit del funcionament psicosocial i sordoceguera.
 
Per a facilitar la seua identificació en el TRAM d’Alacant, les persones que disposen del distintiu “AA” en el SIP podran sol·licitar que s’incorpore el dit distintiu en les seues targetes personalitzades de FGV.
 
L’atenció adaptada per part dels agents de FGV es concretarà en actuacions com tindre una sensibilitat específica per a estes persones; utilització d’un llenguatge senzill; orientació de manera fàcil i molt concreta sobre els tràmits que s’ha de seguir i a qui s’ha d’acudir; i ajudar-los en els possibles errors que puguen cometre en les màquines automàtiques al comprar, recarregar o validar el seu títol de transport.
 

Notícies relacionades

13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
06 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Foios per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
05 - 02 - 2024

FGV envia cartes informatives als ajuntaments de la xarxa de Metrovalencia de la possibilitat de subscriure convenis per a activar polítiques socials en el transport

L'empresa pública ha posat en coneixement dels municipis els títols de transport més beneficiosos segons cada col·lectiu L'acord pot afectar...