Data
13 de February de 2018

Els Centres d’Atenció al Client de Metrovalencia reben una mitjana de mil visites al dia

De les 369.739 consultes personalitzades produïdes en 2017, l’oficina de Xàtiva va reunir 124.624, el 34%
 
Setembre, octubre i març van ser els mesos de més intensitat i tarifes, horaris i itineraris les qüestions més requerides

Els Centres d’Atenció al Client de Metrovalencia van acollir durant el passat any 369.739 visites d’usuaris, la qual cosa suposa una mitja superior a les mil atencions al dia. La xifra suposa un augment del 1,92 % en relació a 2016, que va ser de 362.759 consultes. En l’històric anual acumulat, 2017 ha sigut l’exercici amb major volum de presència per part d’usuaris que es van personar per a demanar algun tipus d’atenció informativa o requeriment.
 
Els usuaris de Metrovalencia poden realitzar preguntes i gestions de manera personal amb presència física en qualsevol dels Centres d’Atenció al Client (CAC) que FGV té habilitats: el de Xàtiva, que es va obrir en 1998 coincidint amb la posada en servici de l’estació; el de Benimaclet, en servici des de 2001; Colón, des de 2007; i Aeroport, en 2008.
 
Setembre va ser el mes en què es va registrar un nombre més gran de visites als Centres d’Atenció al Client amb 41.433. Cal assenyalar que en este mes molts dels clients renoven els carnets temporals o tramiten pèrdues i nous abonaments. Octubre va ser el segon mes en nombre de consultes (35.407) i març va ser el tercer, amb 34.920. Es tracta d’un període en què la xarxa experimenta un important increment de viatgers, a causa de la celebració de les Falles.
 
Els centres que acullen més visites són, per magnituds, l’estació de Xàtiva, que concentra el 34 % per cent del global, amb 124.611 visites. En segona posició figura el CAC d’Aeroport, amb 113.293 visites ateses. Li seguixen el de Benimaclet, amb 57.344 i el de Colón, amb 49.292.
 
Motius de les visites
 
Els centres reben a clients que necessiten informació impresa, com a plans de la xarxa, etc., però també als que tramiten les targetes personalitzades mensuals, anuals o de Gent Major, Famílies Nombroses i de Mobilitat. El passat any l’atenció presencial es va centrar en qüestions relacionades amb les tarifes i peatge, horaris, itineraris, reclamacions i objectes perduts.
 
Els motius de les visites varien notablement en el CAC d’Aeroport, a causa del seu singular ubicació. En este cas, la informació se centra en la localització d’hotels i en els itineraris d’interés turístic. Moltes d’estes visites s’atenen en anglés, italià i francés.
 
Espai del Client
 
El Centre d’Atenció del Client de Colón va passar al desembre del passat any a convertir-se en el primer Espai del Client de la xarxa, recinte que sintetitza i avança el nou concepte d’oficines d’atenció al client que FGV comença a posar en marxa en diverses instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.
 
Lloc d’interrelació entre client i empresa, atés per personal específic, i una àrea on es puguen usar els servicis que s’oferixen, el disseny de l’espai seguix els criteris sobre accessibilitat universal establits en el Pla d’Accessibilitat de FGV.
 
El nou Espai del Client, a més de les tasques que es realitzen en la resta de Centres d’Atenció, està orientat a la relació amb l’empresa (per exemple, hi ha habilitada una zona de reunions) i inclús disposa de zona Wi-Fi, zona de descans, la possibilitat de recàrrega del mòbil i connexió per a pastilles o portàtils.
 

Notícies relacionades

21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...