Data
03 de June de 2018

Els maquinistes del TRAM d’Alacant reben formació en matèria d’accessibilitat

El contingut d’estos cursos s’ha elaborat en col·laboració amb entitats que agrupen a este tipus de col·lectius
 
La mesura està inclosa com a part de les iniciatives incloses en el Pla d’Accessibilitat Universal de l’empresa pública

Els maquinistes del TRAM d’Alacant han rebut formació en matèria d’accessibilitat, amb l’objectiu de millorar l’atenció a les persones de mobilitat reduïda, amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.
 
Un total de 115 maquinistes del TRAM d’Alacant pertanyents a les diferents línies en servici han rebut esta formació entre els mesos d’abril i maig. Els participants en estos cursos han rebut nocions, consells i recomanacions pràctiques sobre accessibilitat i sobre la manera d’actuar quan persones amb mobilitat reduïda es disposen a accedir o abandonar els trens i tramvies en servici.
 
Al seu torn, el personal de circulació de FGV a Alacant ha conegut de manera detallada el contingut del Pla d’Accessibilitat Universal 2017-2023 de l’empresa pública.
 
El director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán, ha explicat que “els cursos tenen com a objectiu que estos professionals adquirisquen habilitats i actituds concretes per a millorar l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament”.
 
 “FGV està incloent progressivament en la formació del seu personal el desenvolupament de capacitats i actituds que ajuden a aconseguir entorns més amables i comprensibles per a tota la ciutadania, com a part del repte de la millora contínua i de l’accessibilitat universal compromesos en el seu document de planificació”, ha explicat Sánchez Jordán.
 
Este tipus de cursos ja s’han impartit amb anterioritat al personal de FGV a València i Alacant, tant al col·lectiu de circulació com al personal que està en contacte directe amb el client. Entre les matèries impartides s’ha oferit formació relacionat amb el tracte amb persones amb discapacitat intel·lectual o del desenrotllament, així com d’introducció al llenguatge de signes.
 
Contingut del Pla d’Accessibilitat
 
El pla previst per al període 2017-2023 ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats. El seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV, a fi d’oferir un transport públic universal per a totes les persones.
 
El pla es basa en els principis d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client. L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a tots i en tot el procés del viatge, des del moment que es pensa a viatjar fins que s’abandona l’estació, per mitjà d’una sèrie d’accions dirigides tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.
 
El desenvolupament del pla compta amb la col·laboració de les diferents associacions integrades en CERMI Comunitat Valenciana, les quals formen part d’una Comissió de Seguiment que, junt amb FGV, col·labora a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels servicis de transport a València i Alacant.  

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...