Data
09 de July de 2018

Els serveis nocturns del Tramnochador de FGV complixen 30 anys en funcionament

El 8 de juliol de 1988 es va posar en circulació el Trensnochador entre Alacant i El Campello

Des de 2015 l’oferta de transport nocturn s’ha ampliat amb El Mussol dels Marines que unix Benidorm i Dénia
Els serveis nocturns del Tramnochador, anteriorment coneguts com Trensnochador, complixen 30 anys en funcionament. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va posar en circulació, per primera vegada, esta oferta de transport el 8 de juliol de 1988. 
 
Este servei va sorgir amb la idea de convertir-se en una alternativa segura i còmoda als desplaçaments nocturns per carretera, en una zona d’alta densitat de tràfic com és la costa de la província d’Alacant. 
 
Els primers serveis  del Trensnochador realitzaven el recorregut entre Alacant i El Campello, entre les 23 hores i les 5 de la matinada i de 22.55 hores a 4.30 hores en direcció contrària.
 
En 1989, i davant de la bona acollida de la iniciativa, el servei nocturn es va prolongar fins a Benidorm i Altea. Eixe any, segons dades arreplegats en la Memòria de Gestió de FGV d’aquell exercici, es van registrar 69.773 viatgers en els mesos de juny, juliol, agost i setembre.
 
Esta iniciativa va formar part de les propostes que va posar en marxa FGV en aquells moments per a promocionar la línia Alicante-Dénia que es trobava en una situació difícil, amb escassos viatgers i unes instal·lacions i trens necessitats d’un procés de modernització. 
 
El Trensnochador va passar a denominar-se anys després Tramnochador, una vegada implantat el tramvia entre Alacant i El Campello. Amb l’arribada del TRAM d’Alacant estos serveis nocturns es van estendre a Fogueres i al Concurs Internacional de Focs Artificials de la platja del Cocó, però ja no davall el nom de Tramnochador.   


Tramnochador i Mussol dels Marines 
 
Actualment, els serveis nocturns s’oferixen durant tota la nit els divendres i dissabtes entre Luceros  i les localitats de Benidorm (L1); Sant Vicent del Raspeig (L2); El Campello (L3); i Platja de Sant Joan  (L4) amb parada en les diferents estacions i baixadors d’estos trajectes.
 
A més des de 2015, El Mussol dels Marines, unix Benidorm i Dénia els divendres i dissabte de l’estiu, amb la particularitat que el servei ferroviari es realitza entre Benidorm i Calp, des d’on continua el recorregut amb autobús fins a Dénia, com a conseqúència de les obres de condicionament que s’estan desenrotllant en la Línia 9 del TRAM´d’Alacant.
 
Enguany el Tramnochador i El Mussol dels Marines han començat a funcionar el 6 de juliol i continuaran en circulació fins a l’1 de setembre. En 2017, ambdós serveis van registrar, des del 30 de juny fins al 26 d’agost, 77.387 viatgers
 
Amb estos dos serveis, FGV ha ampliat les possibilitats d’accés a les principals àrees d’oci i diversió de la província d’Alacant.  Les freqüències dels trens i tramvies depenen de les diferents línies i de la franges horàries, per la qual cosa s’aconsella als clients que s’informen en la pàgina
 web www.tramalicante.es i en el telèfon gratuït de Informació i atenció al client (900 72 04 72.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...