Data
06 de April de 2018

Els sindicats desconvoquen deu dies la vaga del tramvia en València a l’obrir-se una nova via de negociació

L’última reunió entre la Direcció i el Comité de Vaga acosta postures i possibilita un futur acord
 
El director gerent de FGV mostra la seua “satisfacció” i considera que el “diàleg és la millor fórmula per a resoldre el conflicte laboral existent”

La Direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i el Comité de Vaga del col·lectiu de conducció de les línies tramviàries de València iniciaran la setmana que ve una nova via de negociació, a fi d’aconseguir superar el conflicte laboral plantejat des de fa més d’un any pels maquinistes del tramvia.
 
En l’última reunió celebrada entre ambdós parts, es va produir un acostament de postures a falta de concretar i desenrotllar les distintes propostes plantejades, per la qual cosa els sindicats SIF, UGT, CC.OO., SCF, CGT I SF-IV han decidit desconvocar parcialment les parades programats del 10 al 20 d’abril.
 
Segons es constata en la desconvocatòria depositada en el registre general de FGV, els sindicats asseguren que “es pot obrir una via de negociació que pot possibilitar un possible acord”, pel que han decidit per unanimitat la citada desconvocatòria parcial de les parades.
 
El director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán, ha mostrat la seua “satisfacció” per la desconvocatòria i ha assegurat que “des de la Direcció de FGV sempre hem mantingut que el diàleg és la millor fórmula per a resoldre el conflicte laboral existent”.
 
Sánchez Jordán ha recordat que des de la Direcció de FGV “sempre hem mostrat una ferma voluntat d’intentar solucionar el problema, com demostra el fet de que hem plantejat fins a quatre possibles solucions en les distintes fases de negociació”.
Així mateix, ha mostrat la seua esperança que “esta nova via que s’obri ara aconseguisca finalitzar un conflicte que s’ha estancat en el temps, amb el consegüent perjuí per als usuaris del tramvia, qüestió que lamentem profundament”.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...