Data
29 de June de 2023

Ferrocarrils de la Generalitat inicia el dilluns 3 de juliol les obres de renovació de via entre les estacions Torrent i Castelló de Metrovalencia

  • Les obres es prolongaran fins a finals d’agost i, mentrestant, s’ha disposat un servei alternatiu d’autobusos amb parada en els municipis de Torrent, Picassent, Alginet, L’Alcudia, Carlet, Alberic i Castelló
  • Aquestes obres són continuació de les realitzades en altres trams en superfície de la xarxa i tenen com a objectiu millorar les condicions de  seguretat i confortabilitat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà dilluns que ve 3 de juliol les obres de renovació de via que afecten el tram Torrent-Castelló de la Línia 1 de Metrovalencia, per la qual cosa en aquest període s’oferirà servei alternatiu d’autobús en la zona afectada.

Aquest servei d’autobús s’ha programat fins al pròxim 31 d’agost i compta amb cinc rutes diferents que comunicaran Torrent i Picassent; Torrent i Alginet; Torrent, L’Alcudia i Carlet; Torrent, Alberic i Castelló; i Picassent, Alginet, Carlet, l’Alcudia, Alberic i Castelló.

Les freqüències de pas dels autobusos seran les mateixes que les del servei habitual de Metrovalencia fins a Castelló, cada 45 minuts de dilluns a divendres; 40 minuts els dissabtes i 60 minuts diumenges i festius.

Els horaris es poden consultar en la pàgina web www.metrovalencia.es, app oficial de metrovalencia i en les pròpies estacions. Les persones de mobilitat reduïda (PMR) en cas de necessitat poden trucar als telèfons habilitats a aquest efecte per a sol·licitar assistència.

Com a part també d’aquesta intervenció, des del 30 de juliol al 31 d’agost els treballs de renovació s’ampliaran al tram que uneix l’estació de Torrent amb la de Torrent Avinguda, per la qual cosa aquesta estació, final de trajecte de les Línies 2 i 7, quedarà fora de servei durant aquest període.

Aquests treballs de renovació de via i passos a nivell se sumen als realitzats el mes passat a d’abril, en aquesta mateixa línia, així com els executats en 2022 en les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia.

Una vegada completada les labors de renovació, i realitzades les proves que permeten recuperar el servei de metro, la circulació es reposarà amb normalitat des de primera hora de l’1 de setembre.

Actuacions previstes i realitzades

Aquestes actuacions formen part del pla de renovació de via dels trams en superfície de la xarxa de Metrovalencia que va començar en 2022 i compta amb un  pressupost en el seu conjunt de més de 32 milions d’euros, IVA inclòs.

Els treballs executats i previstos tenen com a finalitat fer front a la deterioració que pateixen els diferents elements de la via, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via (desviaments, travesses, etcètera.) com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Aquestes actuacions tenen com a objectiu renovar diferents trams d’aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat i confortabilitat.

En 2022 es van canviar 48 desviaments; 50 passos a nivell de vehicles i 21 per als vianants o entre andanes. A més es van renovar prop de cinc quilòmetres de via.

Notícies relacionades

18 - 02 - 2024

Metrovalencia va facilitar al gener la mobilitat de 7,9 milions d’usuaris en les seues sis línies de metro i quatre de tramvia

Els desplaçaments es van incrementar el 21,43% respecte al mateix període del passat any amb 1,3 milions més de passatgers...
17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...