Data
12 de January de 2018

FGV comença a instal·lar la plataforma ferroviària en el túnel de Serra Grossa del TRAM´d’Alacant

Les obres van començar el passat mes d’octubre i compten amb un pressupost de 9 milions d’euros 

El nou tram serà utilitzat per les línies que partixen de Luceros en direcció a Platja de San Juan (L4), El Campello (L3) i Benidorm (L1) 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) continua amb els treballs de la variant ferroviària del túnel de la Serra Grossa del TRAM´d’Alacant, paralitzades des de 2013 per part de l’anterior govern de la Generalitat Valenciana, i ha començat a instal·lar els diversos elements que componen la superestructura de via.  

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador va reprendre, a través de FGV, esta actuació el passat mes d’octubre, amb l’objectiu que entre en funcionament a finals d’este mateix any.
 
Els treballs previstos permeten completar, amb un pressupost de 9 milions d’euros, el 30% del projecte pendent d’execució i que afecten la instal·lació de la superestructura de via, catenària i instal·lacions de senyalització i comunicacions: ATP (Automatic Train Operation), enclavatges electrònics i Control de Tràfic Centralitzat (CTC).
 
Actualment s’està instal·lant la superestructura de via que conforma la plataforma per la qual circularan les unitats tramviàries dins del túnel. Una vegada completada la dita fase, es durà a terme la instal·lació de la catenària per a l’electrificació d’ambdós vies. Paral·lelament, es procedirà a la instal·lació d’equips de seguretat i comunicacions, sistemes antiincendis, ventilació i altres elements associats a la infraestructura ferroviària.
 
Les obres, amb un pressupost total de 29,9 milions d’euros, es van iniciar al febrer de 2010 i es van suspendre a l’octubre de 2013. Fins a la data s’han executat 21 milions d’euros i queden pendents prop de 9 milions d’euros. Este nou tram ferroviari compta amb doble via al llarg de 1.847 metres. El tram de túnel té una longitud de 1.477 metres, en doble via electrificada, en paral·lel a l’avinguda de La vila joiosa, davall el massís de la Serra Grossa, entre els baixadors de Sangueta i La Isleta del TRAM d’Alacant.
 
Amb l’execució d’esta obra, es millora la seguretat en el tram i oferix més flexibilitat en l’explotació de la xarxa tramviària. El túnel de Serra Grossa substituirà a la infraestructura actual que passa pel front litoral i que consistix en una via única que utilitza uns quants túnels curts per a salvar les edificacions i vials de Finca Adoc.  Este nou tram podrà ser utilitzat per les línies del TRAM´d’Alacant que partixen de Luceros en direcció a Platja de San Juan (L4), El Campello (L3) i Benidorm (L1).
 
Estes instal·lacions inacabades formen part del conjunt d’actius que ha passat a gestionar FGV com a part de l’acord aconseguit amb l’EIGE (Entitat d’Infraestructures de la Generalitat), que establia la cessió de totes les infraestructures ferroviàries i tramviàries autonòmiques a l’empresa pública.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...