Data
27 de June de 2018

FGV completa els treballs de revisió i digitalització de les condicions de via i desviacions de la xarxa de Metrovalencia

Els treballs de topografia i auscultació geomètrica d’estes instal·lacions compten amb un pressupost de 670.129 euros
 
Les condicions de qualitat d’estes instal·lacions prenen com a referència la Norma AENOR UNE-EN 13848-5

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat els treballs de revisió tècnica de les condicions de la via i desviacions de la xarxa de Metrovalencia, tant de les línies de metro com de tramvia.

La dotació pressupostària d’estos treballs de topografia i auscultació geomètrica ascendix a 670.129 euros, i han permés que l’empresa compte amb una ferramenta de control i supervisió de l’estat de les línies de metro i tramvia per un període de dos anys.

FGV ha establit uns nous criteris de tolerància de les seues infraestructures ferroviàries que prenen com a referència la Norma AENOR UNE-EN 13848-5, d’acord amb els nivells que s’empren en altres explotacions espanyoles com TMB, Metro Màlaga, Euskotren, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), i unificats en ATUC (Associació d’Empreses de Transport Urbà Col·lectiu, que inclou autobusos, tramvies i metros).
 
L’auscultació geomètrica s’ha realitzat per mitjà d’un dispositiu encarrilat en la via, que ha permés obtindre de forma gràfica i geo-referenciada tots els paràmetres geomètrics obtinguts. Estes dades són analitzats des d’un Sistema de Gestió i Anàlisi Ferroviària que permet planificar les actuacions de manteniment sobre estes instal·lacions
 
Les intervencions programades milloren les condicions de confort de cara als usuaris i allarguen el temps d’utilització de la infraestructura, així com su fiabilitat, alhora que prolonguen la vida útil dels trens i reduïxen el consum d’energia.
 
Després de la revisió de les línies de metro es realitzarà el mateix treball en les línies de tramvia i en el TRAM d’Alacant. El pressupost de licitació d’estes actuacions que, per primera vegada, es realitzen en la xarxa de FGV a Alacant ascendix a 870.716,00 euros, IVA inclòs. El termini d’execució és de quatre anys més una possible pròrroga d’un altre.
 
Inspecció dels túnels
 
De manera paral·lela, FGV ha realitzat la inspecció i auscultació dels túnels i estacions subterrànies. Es tracta de la primera ocasió, en la història de FGV, en la que l’empresa ha planificat una revisió detallada de les seues infraestructures subterráneas que en alguns casos ja compten amb quasi 30 anys en servici, tal és el cas de les actuals Línies 1 i 2 de Metrovalencia.  

L’objectiu d’estos treballs és conéixer l’estat actual dels 27 quilòmetres de túnel i 35 estacions subterrànies i escometre mesures correctives si fóra necessari.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...