Data
19 de October de 2016

FGV continuarà amb les obres de modernització del tram Calp-Dénia el pròxim mes de novembre

El director gerent de FGV s’ha reunit este matí amb els representants municipals de  Dénia, La Xara, Benissa, Gata de Gorgos, Teulada i Calp

Els treballs renovació de via i condicionament d’infraestructura de les estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia tenen un pressupost de 6,7 milions d’euros

Esta actuació es completarà posteriorment amb les actuacions de renovació de via d’este tram i la instal·lació dels sistemes de seguretat de Bloqueig Automàtic i ATP

El director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Angel García de la Bandera, i la delegada de l’empresa pública a Alacant, Pilar García Reche, han mantingut este matí a Dénia una reunió de treball amb els alcaldes i representants municipals de les localitats de Dénia, La Xara, Gata de Gorgos, Teulada i Calp per a informar-los de la situació en què es troben les actuacions de modernització previstes en el tram Calp-Dénia de la línia 9 del TRAM d’Alacant, així com del funcionament del servici d’autobús que es presta entre estes poblacions.
García de la Bandera ha anunciat que “en el pròxim mes de novembre començaran els treballs renovació de via, condicionament d’infraestructura d’estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, per un import de 6,7 milions d’euros i un termini d’execució previst d’un any”.
 
De forma paral·lela a estes obres, prosseguiran els treballs per a ampliar els sistemes de seguretat de Bloqueig Automàtic i ATP entre Calp i Dénia.
 
“Les actuacions previstes seguixen la programació anunciada i al gener de 2017 es licitaran les obres de renovació de via del tram Calp-Teulada, i continuaran els tràmits per a la contractació de les actuacions previstes en els trams Teulada-Gata i Gata-Dénia i completar així el procés de modernització de la Línia 9 en 2019”, ha explicat el director gerent de FGV. 
“El govern valencià i l’empresa pública estan compromesos amb esta línia que ha estat abandonada durant tant temps”, ha assegurat el director gerent de FGV abans d’afegir que “durant anys s’ha deixat a este tren sense inversions però l’actual Consell té un pla clar per a modernitzar i actualitzar este traçat”. 
 
Servici alternatiu d’autobús entre Calp i Dénia

García de la Bandera ha explicat que el servici alternatiu d’autobús que presta FGV des del passat 28 de juliol, quan es va suspendre la circulació ferroviària entre Calp i Dénia, “està funcionant amb normalitat i complint els horaris establits i d’enllaç amb els trens que arriben a l’estació de Calp”.
 
FGV presta des del passat 20 d’agost servici de trens i autobusos entre Benidorm i Dénia, cada 60 minuts, en compte dels 75 minuts que es realitzaven amb anterioritat, la qual cosa permet oferir un tren cada hora en el tram Benidorm-Calp i un autobús cada hora entre Calp i Dénia.
 
A més l’empresa de transport ha ampliat la franja horària de prestació del servici afegint un tren i un autobús més per sentit. Actualment, el primer autobús arriba a Dénia a les 7:41 hores, la qual cosa garantix l’arribada dels jóvens de la Marina Alta a l’IES Historiador Chabàs, i l’últim tren arriba a Dénia a les 22:45 hores.
 
Al seu torn, per a donar cobertura a la demanda de viatgers del primer servici d’autobús que arriba a Dénia este servici es presta amb dos autocars, la qual cosa garantix el transport de bicicletes. Al migdia el servici d’autobús que ix de Dénia a les 14:45 hores es presta amb dos autobusos pel mateix motiu. Els usuaris poden obtindre més informació en la web tramalicante.és i en el telèfon gratuït 900 72 04 72.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...