Data
08 de March de 2016

FGV inicia el procés per a condicionar com a centre expositiu els antics tallers i cotxeres de Torrent

La Universitat Politècnica de València realitzarà el Pla director per a determinar les necessitats per a adequar-les com a espai museogràfic

Este edifici, construït a mitjan passat segle, alberga la col•lecció de trens i tramvies històrics de l’empresa

Amb esta iniciativa es pretén posar en valor i acostar a la societat el patrimoni històric ferroviari valencià

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés per a rehabilitar i posar en valor els antics tallers i cotxeres de Torrent, en els que l’empresa alberga la seua col•lecció de material, trens i tramvies històrics. Amb esta actuació es condicionaria l’immoble com a espai expositiu i centre d’interpretació de la història dels tramvies i Trenet valencià.

El 30 d’octubre de 2015 es va constituir per a este fi un grup de treball que marcarà el full de ruta i desenrotllarà tot el procediment que s’ha de seguir. Un equip interprofessional impulsat per la Direcció de Gestió i format per tècnics especialistes de FGV.

Per a conéixer la viabilitat del projecte serà essencial l’existència d’un Pla Director que establisca les necessitats del conjunt ferroviari. El document és una ferramenta clau per a executar uns correctes criteris d’intervenció i desenrotllar la planificació pressupostària que permeta l’obertura en fases de l’obra.

Els treballs de consultoria i assistència tècnica per a la redacció del Pla han sigut adjudicats a la Universitat Politècnica de València, sent Javier Pérez Igualada l’arquitecte responsable. Els resultats dels estudis estaran a finals de juny.

De la mateixa manera, serà necessari conéixer les possibles patologies de l’immoble, per al que es licitarà a mitjan abril l’estudi i càlcul estructural.

La rehabilitació de l’edifici potenciarà també el seu valor com a conjunt industrial i historicopatrimonial. Els tallers i cotxeres van ser projectats per l’enginyer Santiago Castro Cardús i llocs en servici per la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils de València l’any 1960.

La nova seu de FGV en València Sud comprenia tallers i cotxeres, per la qual cosa els de Torrent van passar en 1995 a convertir-se en unes instal•lacions auxiliars que a poc a poc van ser abandonant el seu ús primigeni.

Actualment, este complex de naus industrials, junt amb la seua platja de vies, servix de depòsit de la col•lecció de Material Històric de FGV.

Serà un projecte obert i tangible, amb unes fases d’execució viables i reals, perquè puga ser disfrutat en un breu espai de temps per tots els ciutadans.

Notícies relacionades

25 - 03 - 2023

FGV inicia la substitució de els seients de metros i tramvies de Metrovalencia per a augmentar les places reservades i millorar el seu manteniment

Aquesta actuació millora les condicions d'accessibilitat de les unitats en augmentar el nombre de llocs reservats El procés de substitució...
17 - 03 - 2023

FGV ofereix 7,4 milions de places en Metrovalencia en els nou dies de serveis especials previstos per a Falles

FGV posa en circulació 2.634 serveis especials i 14.586 ordinaris els dies 4, 5, 11, 12, 15, 16, 17, 18,...
23 - 08 - 2022

Metrovalencia comença a incorporar el nou disseny dels tramvies de Línia 10 a la resta de vehicles de les línies tramviàries de la xarxa

L'objectiu és unificar el disseny de les unitats de tramvia i reforçar la imatge corporativa, donant més visibilitat a la...