Data
16 de November de 2018

FGV inicia la instal·lació del nou tauler metàl·lic del pont del Ferrandent de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

Una vegada completats estos treballs s’iniciarà durant les pròximes setmanes el mateix procés en el viaducte del Quisi
 
Les actuacions previstes formen part de les obres de renovació de via que s’estan executant el tram Calp-Teulada

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat els treballs d’instal·lació del nou tauler metàl·lic del pont del Ferrandet de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant.  Esta actuació forma part del procés de rehabilitació que està duent a terme l’empresa pública i que també afecta el viaducte del Quisi sobre el barranc de Santa Anna.
 
En el Ferrandet s’està instal·lant un tauler metàl·lic nou, de semblant geometria a l’original. La plataforma se sustenta sobre dos estreps de carreu i tres piles de maçoneria. Esta infraestructura està situada en el barranc del Pou Roig a Benissa, compta amb 126 metres de longitud i una altura màxima de 27 metres.
 
En les pròximes setmanes està previst que comence la col·locació del nou tauler en el pont del Quisi, en el terme municipal de Benissa, que compta amb 168 metres de longitud sobre una subestructura de dos estreps de carreu i cinc piles de zelosia metàl·lica.
 
Estes actuacions estan incloses en el procés de renovació de via del tram Calp-Teulada que executa la Generalitat i que formen part de la modernització del conjunt de la línia que unix Benidorm i Dénia, amb una inversió que supera els 120 milions d’euros.
 
Ambdós infraestructures, en funcionament des de 1914, estan sent rehabilitades per FGV per a garantir el pas dels trens, en condicions òptimes de seguretat.
 
Actuacions de modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

Com a part de les inversions previstes per part de la Conselleria d’Habitatge, Obres Publiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, en esta línia s’inclouen projectes de renovació de via, adequació de ponts i talussos, millores en el material mòbil, instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia i el projecte de tranviarización a Dénia.

Amb les dites actuacions es pretén aconseguir una renovació i modernització integral de la línia, amb una adequada explotació de la mateixa, millorant els servicis que s’oferixen a l’usuari, tenint com a objectiu el de poder mantindre i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat del servici i, d’altra banda, que la Línia 9 adquirisca els estàndards de la resta de la xarxa de FGV a Alacant.

També està prevista en 2019 la incorporació de sis trens duals (elèctrics i dièsel) a la xarxa del TRAM d`Alacant, per un import de 43,3 milions d’euros, i que s’estan construint per Stadler a Albuixech (València).
 
De manera paral·lela a esta actuació, FGV continua amb els tràmits per a la contractació dels treballs previstos en el tram Teulada-Dénia,. Mentres continuen les obres en el tram Calp-Dénia i com a conseqüència de la interrupció del servici ferroviari efectiva, FGV oferix servici alternatiu d’autobús que enllaça les poblacions Calp, Benissa, Teulada, Gata de Gorgos, La Xara i Dénia.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...