Data
27 de June de 2016

FGV inicia la reparació de l’escala automàtica de l’estació d’Avinguda del Cid de Metrovalencia

L’import de l’actuació ascendix a 30.799,40 euros, sense IVA, i el temps estimat de treball són deu setmanes
 
L’ascensor espatlat d’Alameda ha eixit a licitació i està pendent d’adjudicació
 
L’empresa pública ha reforçat els elements de comunicació amb els seus viatgers per a informar de les incidències

Obras Av. del CidFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat les obres de reparació de l’escala automàtica de l’estació d’Avinguda del Cid de Metrovalencia, sense funcionament des de finals del passat any per problemes tècnics.
 
L’origen de l’avaria va ser la inundació de les escales automàtiques -en servici des de 1998- a causa de les pluges torrencials de 2012, amb successius deterioraments de cadenes, corrons, rodaments, etcètera que han anat agreujant el problema. En 2015 es va realitzar una actuació sobre l’escala mecànica per a afegir-li sistemes de seguretat però es considera que és necessari dur a terme una reparació en profunditat, substituint prou elements claus.
 
No obstant això, a l’octubre del dit any l’escala mecànica comença a tindre problemes de parades en sec i amb estirades amb el risc de caigudes que suposa per als usuaris, per la qual cosa el 2 de novembre de 2015 es decidix parar-la, iniciant-se els tràmits administratius per a l’adjudicació de la reparació.
 
Finalment, es decidix a principis d’any la conveniència de realitzar una adjudicació directa, atés que la tecnologia innovadora de les seguretats instal·lades són de l’empresa adjudicatària de l’obra d’adequació que, a més, és mantenidora i fabricant de la dita escala automàtica, a fi d’assegurar la garantia del dit sistema i la qualitat i fiabilitat del mateix.
 
L’import de l’actuació ascendix a 30.799,40 euros, sense IVA, amb un període de treballs de deu setmanes.
 
D’altra banda, l’ascensor avariat de l’estació d’Alameda es troba a l’espera d’adjudicació, una vegada completat ja la fase de licitació. En este sentit, cal assenyalar que l’emblemàtica instal·lació de Metrovalencia posseïx dos ascensors per andana, per la qual cosa hi ha un altre ascensor per a accedir a l’andana central.
 
Davant d’ambdós situacions, FGV ha reforçat els elements habituals de comunicació amb els seus viatgers per a informar d’esta incidència, tant en les pròpies estacions com a través de la seua pàgina web o xarxes socials. Al seu torn recorda que les estacions afectades disposen d’ascensors que comuniquen els vestíbuls amb les andanes afectats.
 
A l’espera de poder reparar les incidències, FGV lamenta les molèsties que estos problemes causen als viatgers que utilitzen estes escales de l’estació d’Avinguda del Cid de Metrovalencia i l’ascensor d’Alameda.

Notícies relacionades

21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...