Data
23 de March de 2023

FGV obrirà el nou pas inferior i ascensors de l’estació de Paiporta de Metrovalencia el mes vinent d’abril

  • La consellera Rebeca Torró ha anunciat que les obres ja estan pràcticament finalitzades a l’espera d’instal·lar els elevadors que garanteixen l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda
  • Rebeca Torró destaca que les actuacions realitzades “milloren les condicions de seguretat i accessibilitat de totes les persones usuàries d’aquesta estació”

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha anunciat que “el nou pas inferior, juntament amb els nous ascensors destinats a les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) de l’estació de Paiporta de Metrovalencia entraran en servei el mes vinent d’abril, una vegada s’hagen completat els últims treballs i instal·lat els equips d’elevadors”.

En la visita a aquestes obres que executa la Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), la consellera ha estat acompanyada per la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, i per l’alcaldessa de Paiporta, María Isabel Albalat.

Les obres de construcció del nou pas inferior i la instal·lació de dos ascensors han comptat amb una inversió d’un milió d’euros, IVA inclòs, i “formen part de les actuacions que la Generalitat realitza per a millorar les condicions de seguretat i l’accessibilitat de les instal·lacions de Metrovalencia”, tal com ha destacat la consellera.

“Augmentar la seguretat i millorar les infraestructures en tota la xarxa ferroviària és una de les línies estratègiques en les quals treballem des de la Generalitat, així com oferir un transport públic accessible a tots els usuaris i usuàries, quant a reordenació tarifària i quant a la millora de les pròpies instal·lacions, eliminant barreres arquitectòniques i físiques i incloent tots els elements necessaris per a permetre el trànsit fluid”, ha subratllat la consellera.

El projecte constructiu també ha contemplat l’ampliació de la longitud de les andanes amb un recorregut per als vianants accessible fins a les portes d’accés als nous ascensors. Els dos ascensors, un per andana, tenen capacitat per a 8 persones (630 quilograms) i són aptes per a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR).

També s’han construït dues escales i un pas inferior, de manera que es condiciona un nou recorregut per als vianants que travessa sota les vies entre les dues andanes, incrementant així les condicions de seguretat dels viatgers i viatgeres que passen d’un costat a un altre de l’estació. A més, s’han completat els tancaments i paviments necessaris, així com equips de videovigilància.

Aquestes actuacions estan recollides en el “Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia” elaborat per FGV i que ha permés planificar les intervencions a realitzar en aquestes i altres estacions de la xarxa.

Per part seua, l’alcaldessa de Paiporta, ha reiterat que les actuacions en aquesta estació “garantiran la seguretat dels paiportinos i paiportinas”, alguna cosa que és “una prioritat” per al Govern municipal. En aquest sentit, María Isabel Albalat ha destacat que “la Generalitat ha realitzat una gran inversió a Paiporta” i ha assegurat que des de l’administracions “continuarem treballant per a la millora del transport públic, la mobilitat sostenible i el benestar de la ciutadania.”

Actuacions prèvies a Paiporta

La Generalitat ja va posar en servei, a la fi de 2018, un nou accés i línia de validació en aquesta estació, després d’invertir 234.513,28 euros, IVA inclòs. Aquesta actuació va permetre barrar de l’accés a l’estació, per la qual cosa, d’aquesta manera, el pas queda limitat exclusivament als viatgers i viatgeres del metro. Això redueix notablement el risc de qualsevol tipus d’incidència, en restringir-se el pas de transeünts per les instal·lacions.

Paiporta és una estació en superfície, per la qual circulen trens de les Línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum anual important de viatgers i viatgeres, 1,2 milions en 2022, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.

Notícies relacionades

13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
06 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Foios per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
05 - 02 - 2024

FGV envia cartes informatives als ajuntaments de la xarxa de Metrovalencia de la possibilitat de subscriure convenis per a activar polítiques socials en el transport

L'empresa pública ha posat en coneixement dels municipis els títols de transport més beneficiosos segons cada col·lectiu L'acord pot afectar...