FGV obrirà el nou pas inferior i ascensors de l’estació de Paiporta de Metrovalencia el mes vinent d’abril

La consellera Rebeca Torró ha anunciat que les obres ja estan pràcticament finalitzades a l'espera d'instal·lar els elevadors que garanteixen l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda Rebeca Torró destaca que les actuacions realitzades “milloren les condicions de seguretat i accessibilitat...
Continuar llegint
Data
23 de March de 2023

FGV obrirà el nou pas inferior i ascensors de l’estació de Paiporta de Metrovalencia el mes vinent d’abril

  • La consellera Rebeca Torró ha anunciat que les obres ja estan pràcticament finalitzades a l’espera d’instal·lar els elevadors que garanteixen l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda
  • Rebeca Torró destaca que les actuacions realitzades “milloren les condicions de seguretat i accessibilitat de totes les persones usuàries d’aquesta estació”

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha anunciat que “el nou pas inferior, juntament amb els nous ascensors destinats a les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) de l’estació de Paiporta de Metrovalencia entraran en servei el mes vinent d’abril, una vegada s’hagen completat els últims treballs i instal·lat els equips d’elevadors”.

En la visita a aquestes obres que executa la Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), la consellera ha estat acompanyada per la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, i per l’alcaldessa de Paiporta, María Isabel Albalat.

Les obres de construcció del nou pas inferior i la instal·lació de dos ascensors han comptat amb una inversió d’un milió d’euros, IVA inclòs, i “formen part de les actuacions que la Generalitat realitza per a millorar les condicions de seguretat i l’accessibilitat de les instal·lacions de Metrovalencia”, tal com ha destacat la consellera.

“Augmentar la seguretat i millorar les infraestructures en tota la xarxa ferroviària és una de les línies estratègiques en les quals treballem des de la Generalitat, així com oferir un transport públic accessible a tots els usuaris i usuàries, quant a reordenació tarifària i quant a la millora de les pròpies instal·lacions, eliminant barreres arquitectòniques i físiques i incloent tots els elements necessaris per a permetre el trànsit fluid”, ha subratllat la consellera.

El projecte constructiu també ha contemplat l’ampliació de la longitud de les andanes amb un recorregut per als vianants accessible fins a les portes d’accés als nous ascensors. Els dos ascensors, un per andana, tenen capacitat per a 8 persones (630 quilograms) i són aptes per a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR).

També s’han construït dues escales i un pas inferior, de manera que es condiciona un nou recorregut per als vianants que travessa sota les vies entre les dues andanes, incrementant així les condicions de seguretat dels viatgers i viatgeres que passen d’un costat a un altre de l’estació. A més, s’han completat els tancaments i paviments necessaris, així com equips de videovigilància.

Aquestes actuacions estan recollides en el “Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia” elaborat per FGV i que ha permés planificar les intervencions a realitzar en aquestes i altres estacions de la xarxa.

Per part seua, l’alcaldessa de Paiporta, ha reiterat que les actuacions en aquesta estació “garantiran la seguretat dels paiportinos i paiportinas”, alguna cosa que és “una prioritat” per al Govern municipal. En aquest sentit, María Isabel Albalat ha destacat que “la Generalitat ha realitzat una gran inversió a Paiporta” i ha assegurat que des de l’administracions “continuarem treballant per a la millora del transport públic, la mobilitat sostenible i el benestar de la ciutadania.”

Actuacions prèvies a Paiporta

La Generalitat ja va posar en servei, a la fi de 2018, un nou accés i línia de validació en aquesta estació, després d’invertir 234.513,28 euros, IVA inclòs. Aquesta actuació va permetre barrar de l’accés a l’estació, per la qual cosa, d’aquesta manera, el pas queda limitat exclusivament als viatgers i viatgeres del metro. Això redueix notablement el risc de qualsevol tipus d’incidència, en restringir-se el pas de transeünts per les instal·lacions.

Paiporta és una estació en superfície, per la qual circulen trens de les Línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum anual important de viatgers i viatgeres, 1,2 milions en 2022, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.

Notícies relacionades

02 - 06 - 2023

La Generalitat inicia una nova fase de les obres del canó per als vianants que permetrà connectar la Línia 10 amb la resta de la xarxa de Metrovalencia

Quan estiga finalitzat, el pas que unirà les estacions de Xàtiva i Alacant, facilitarà la connexió ràpida i fluida de...
22 - 05 - 2023

FGV licita les obres de construcció de nous accessos de les estacions en superfície de Metrovalencia

El pressupost d'aquesta actuació dividida en tres lots ascendeix a 27.913.615,31 euros, IVA inclòs Aquesta intervenció afecta a 30 estacions...
18 - 05 - 2023

L’estació de Paiporta de Metrovalencia disposa ja de pas inferior entre andanes i ascensors per a persones de mobilitat reduïda

L'actuació permet completar la millora de les condicions de seguretat i accessibilitat de les instal·lacions Els dos elevadors, un per...