Data
27 de November de 2018

FGV renova la cessió de dos espais per a acollir l’exposició “Un passeig pel Benimàmet antic”

Les instal·lacions cedides a l’Ajuntament de València estan ubicades en les estacions de Benimàmet i Les Carolines-Fira 

Les maquetes realitzades per Andrés García reproduïxen els edificis més emblemàtics i els carrers de la pedania del segle passat  
 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha acordat amb la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pedanies de l’Ajuntament de València prorrogar la cessió de dos espais de les estacions de Benimàmet i Les Carolines-Fira de Metrovalencia que acullen les maquetes de l’exposició “Un passeig pel Benimàmet antic”, obra de l’artista Andrés García.

La mostra reproduïx a escala els edificis més emblemàtics i els carrers de Benimàmet del segle passat. Andrés García veí d’esta pedania de València i artista faller de professió ha realitzat de manera artesanal les peces que conformen este conjunt en miniatura que permet conéixer com era esta localitat fa anys.
 
El contingut està distribuït en dos espais envidrats d’estes estacions, situats en el vestíbul i que permeten l’accés lliure des del carrer. La mostra ha romàs instal·lada durant els dos últims anys i ara, gràcies a l’acord subscrit entre el director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordà, i la regidora Consol Castillo, es prorroga per un any, més un altre cinc opcionals. 
 
L’acord subscrit entre FGV i l’Ajuntament de València permet cedir estos espais de manera gratuïta, mentres que l’empresa de transport no els necessite. D’esta manera el treball d’Andrés García queda exposat perquè els veïns de Benimàmet i viatgers de Metrovalencia ho puguen contemplar a l’accedir a estes estacions. 
 
Espai d’Història en Benimàmet
 
L’estació de Benimàmet compta, a més de amb esta exposició, amb un Espai d’Història dedicat a l’evolució del trenet en esta pedania de València. Els panells arrepleguen textos i fotografies que descriuen l’evolució dels prop de 130 anys de servei ferroviari, així com l’origen i evolució de les estacions de Benimàmet i Les Carolines Fira. 
 
Els Espais d’Història són microexposicions instal·lades per FGV en les seues estacions amb l’objectiu de donar a conéixer la història dels tramvies i ferrocarrils valencians. Són espais temàtics, concrets i puntuals, situats en llocs amb seguretat i accés públic, per a difondre de manera atractiva la història del nostre ferrocarril. 
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...