Data
23 de January de 2017

FGV rep el reconeixement “Fent Empresa. Iguals en oportunitats” per la seua gestió en matèria d’igualtat

Este distintiu ho entrega la Direcció General de  l’Institut dels Dónes i per la Igualtat de Gènere i reconeix el contingut del Pla d’Igualtat de l’empresa

 
El Consell d´Administració de FGV que preideix la Consellera María José Salvador ha aprovat la creació d’un servici específic d’Igualtat de Gènere

 Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut el reconeixement “Fent Empresa. Igualts en oportunitats” que atorga la Direcció General de l’Institut dels Dónes i per la Igualtat de Gènere de la Vicepresidència i Conselleria´d’Igualtat i Polítiques Inclusives. 

Esta distinció s’entrega a aquelles empreses que presenten un Pla d’Igualtat que permet corregir les desigualtats de gènere, incorporar mesures innovadores per a fer realitat la igualtat i proporcionar servicis que faciliten la conciliació de la vida familiar i laboral del personal al seu servici.
 
Amb este Segell de Qualitat FGV rep un reconeixement a la seua labor, igual que altres empreses de la Comunitat Valenciana que destaquen per l’aplicació de polítiques d’igualtat i que han obtingut el visat del seu Pla d’Igualtat. FGV podrà utilitzar el segell “Fent Empresa. Iguals en oportunitats” mentres estiga en vigor el visat del seu Pla d’Igualtat.
 
Amb este distintiu es reconeixen les mesures desenrotllades recentment en FGV en matèria d’igualtat i impulsades des de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador i que han permés elaborar un Pla d’Igualtat per a l’empresa, presentar la figura de la Defensora de la Igualtat i crear un servici específic en esta matèria.
 
FGV compta amb el seu propi Pla d’Igualtat des de 2016 i com resultat de l’aprovació del XII Conveni Col•lectiu de l’empresa. Este pla compta amb una comissió de seguiment integrada pels representants de l’empresa i de les diferents seccions sindicals implicades. Des d’este òrgan s’impulsen mesures i objectius per a desenrotllar accions per a potenciar la igualtat en l’empresa. 
 
Com a part d’estes mesures, FGV va crear la figura de la Defensora de la Igualtat i recentment el Consell d’Administració de FGV, a proposta del director gerent, Angel García de la Bandera, ha aprovat la creació d’un servici específic d’Igualtat de Gènere, integrat en el departament de Relacions Laborals, amb funcions a València i a Alacant.
 
Este servici se suma a les iniciatives empreses per l’empresa pública per a reforçar i potenciar les accions en matèria d’Igualtat de Gènere a través d’un servici específic. 
 
A més de l’elaboració del pròxim Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i hòmens de l’empresa, esta nova iniciativa servirà per a crear un servici que treballe els estudis, estadístiques i informes per a constatar el tracte igualitari entre dones i hòmens en qualsevol aspecte de l’organització. 
 
En el cas de detectar qualsevol situació de desigualtat, este servici proposarà les accions correctores a fi d’aconseguir la seua eradicació, desenrotllant també una labor permanent d’assessorament als diferents departaments sobre el compliment de les lleis relacionades amb la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens.
 
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...