Data
24 de July de 2017

FGV substituirà a l’agost el carril del bucle de Pont de Fusta de la Línia 4 del tramvia de Metrovalencia

Aquesta actuació compta amb un pressupost de 344.547 euros

A l’agost s’oferirà un servici alternatiu d’autobús entre aquesta parada i Primat Reig

La intervenció es realitza per a fer front al desgast acumulat en aquest tram en servici des de fa 23 anys

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) executarà en les pròximes setmanes les obres de substitució del carril del bucle de Pont de Fusta, pertanyent a la Línia 4 del tramvia (Doctor Lluch-Mas del Rosari) de Metrovalencia. El pressupost inicial d’aquesta actuació ascendeix a 344.547 euros.

FGV procedirà així a la substitució de les vies i desviacions d’aquest punt de la xarxa, en servici des de fa 23 anys. Les obres previstes inclouen la renovació de via, recàrrega d’aparells i repavimentació de l’entorn. Al mateix temps s’instal·larà un modificador de fricció automàtic, per a minimitzar el soroll al pas dels tramvies.

Durant el pròxim mes la parada de Pont de Fusta quedarà fora de servici. Entre l’1 i el 31 d’agost, FGV ha previst un servici complementari d’autobús entre les parades del tramvia de Pont de Fusta i Primat Reig.

Aquests treballs formen part dels què FGV executa en la xarxa de Metrovalencia des de la seua àrea Tècnica, i a través del departament de Manteniment d’Instal·lacions Fixes, i que inclouen dins del Pla de Manteniment de Via treballs sobre la infraestructura de via i accions de bat i amolado de carril, a les que destina uns 700.000 euros anuals. Al seu torn, l’empresa compta amb un contracte de suport al Manteniment de Via de les línies de metre i tramvia, que està dotat amb 500.000 euros anuals.

El Pla de Manteniment de Via de FGV determina les freqüències en les inspeccions que es realitzen a la via i als aparells de via, obtenint uns índexs de qualitat i unes qualificacions en funció del seu estat que determinen la planificació de les accions de conservació i manteniment del sistema.

Les intervencions programades milloren les condicions de confort de cara als usuaris i allarguen el temps d’utilització de la infraestructura i la seua fiabilitat, alhora que prolonguen la vida útil dels trens i redueixen el consum d’energia.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...