Data
18 de October de 2022

La Generalitat distribueix l’Abonament Temporal Jove Gratuït entre els menors de 30 anys que han sol·licitat cita prèvia des del passat 11 d’octubre

  • Aquest títol podrà utilitzar-se fins al pròxim 15 de gener de 2023 en Metrobus, Metrovalencia, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT
  • Metrovalencia i TRAm d’Alacant han habilitat diferents punts de recollida en més de 20 estacions situades al llarg de la seua xarxa

La Generalitat ha començat a distribuir l’Abonament Temporal Jove Gratuït entre totes aquelles persones que van sol·licitar cita prèvia des del passat 11 d’octubre, quan es va habilitar el nou un sistema de sol·licitud de torn en les pàgines web de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. En concret, en les primeres hores del matí de hui s’han distribuït al voltant de 5.000 abonaments temporals, 4.500 a València i 500 a Alacant.

Aquest títol està dirigit a joves de fins a 30 anys i podrà utilitzar-se fins al pròxim 15 de gener de 2023 en Metrobus, Metrovalencia, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT. A més, també es poden beneficiar d’aquesta mesura els usuaris d’autobusos urbans d’altres localitats, els ajuntaments de les quals se sumen a la mesura.

Per a facilitar la recollida de l’Abonament Jove s’han habilitat diferents estacions en Metrovalencia i TRAM d’Alacant. A València, de dilluns a divendres, estan oberts els següents punts: Centre d’Atenció del Client (CAC) de Benimaclet; Alameda; Àngel Guimerà (eixida a carrer Palleter); Benimàmet; Burjassot-Godella; Campanar; Facultats – Manuel Broseta (taquilla secundària); Marítim; Mislata (taquilla secundària); Moncada-Alfara; Paiporta; Paterna; Salt de l’Aigua; Torrent Avinguda i Xàtiva (taquilla secundària, eixida a l’institut I.E.S. Lluís Vives). I tots els dies de dilluns a diumenge en el Espai del Client d’Alacant.

A Alacant de dilluns a divendres es poden recollir en el Punt del Client de Luceros; El Campello; Dénia; Luceros; Mercado; Benidorm i Gata de Gorgos.
FGV ha reforçat també la dotació de personal en les seues estacions per a agilitar la distribució dels nous abonaments.

Com sol·licitar cita?

Amb el nou procediment, les webs de Metrovalencia i de TRAM d’ Alacant ofereixen un accés exclusiu per a la sol·licitud de cita prèvia amb un model similar al seguit en l’obtenció del Bo Viatge de la Generalitat, pel qual s’obté torn per a, a una hora determinada i un dia determinat, sol·licitar la cita prèvia que posteriorment permetrà establir la data per a concretar la recollida de l’abonament en l’estació seleccionada.

Una vegada en la web de Metrovalencia o TRAM d’Alacant els interessats poden sol·licitar torn, introduint les seues dades personals. A continuació, reben un número de torn i una data per a sol·licitar cita prèvia, a partir del 17 d’octubre, quan seleccionaran l’hora i el centre o estació de recollida de l’Abonament Temporal Jove Gratuït a través de la web de Metrovalencia o del TRAM d’Alacant, on la informació sobre aquest tema es trobarà destacada.

Aquesta solució s’ha pres per part d’FGV en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, on s’ha treballat per a respondre a la gran demanda que ha originat la posada en servei d’aquest abonament, del qual poden beneficiara més de 1,5 milions de persones en la Comunitat Valenciana.

Altres mesures d’estalvi

La posada en marxa de l’Abonament Temporal Jove Gratuït complementa totes les iniciatives d’estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat de manera pionera des que va començar l’any per a fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels i les ciutadanes i combatre els efectes de la inflació.

Juntament amb aquest abonament gratuït, la Generalitat manté el descompte del 30% en tots els mitjans de transport de competència autonòmica, en vigor des del passat 1 de setembre i fins al 31 de desembre per a la resta de persones usuàries.

Notícies relacionades

28 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan Baptista de Torrent

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
21 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al col·legi José Senent de Massarrojos

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Una...
17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...