Data
21 de November de 2023

La Generalitat facilita la mobilitat de corredors i aficionats en Metrovalencia durant la Marató València Trinidad Alfonso 2023

  • El president ha conegut el pla de mobilitat de Ferrocarrils de la Generalitat per a la dia de la prova
  • La Generalitat entregarà 33.000 abonaments a tots els corredors inscrits, vàlids de l’1 al 4 de desembre
  • El 3 de desembre, dia de la carrera, Metrovalencia modifica i amplia el seu servici per a garantir l’accés a l’eixida i als diferents punts de la ciutat pels quals discorre la prova

La Generalitat facilita la mobilitat de corredors i aficionats en Metrovalencia durant la Marató València Trinidad Alfonso 2023, que se celebra el pròxim 3 de desembre, així ho ha explicat el president després de la reunió mantinguda amb la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, y el president de la Societat Esportiva Correcaminos, Francisco Borau.

Durant la reunió, Carlos Mazón ha conegut el pla de mobilitat previst per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per al dia de la carrera, que té com a objectiu facilitar el desplaçament i promocionar el transport públic abans i després de la prova.

Entre les mesures de suport de la Generalitat a la Marató destaca el lliurament de 33.000 abonaments de 4 viatges als corredors inscrits, que podran gaudir de l’1 al 4 de desembre per a circular per València i la seua àrea metropolitana, inclosos els viatges a l’aeroport. Estos títols s’entregaran al costat de la motxilla de corredor.

La Generalitat possibilita el desplaçament als milers de participants i acompanyants que venen a València  amb un doble objectiu: donar suport a l’esport i fomentar el transport públic.

Dispositiu especial de Metrovalencia

En este sentit, FGV ampliarà el servici de Metrovalencia diumenge que ve 3 de desembre, per la qual cosa els trens i tramvies començaran a circular a les 6 del matí, per a facilitar el desplaçament de participants i públic a l’eixida, prevista a les 8.15 hores.

Com a part de la col·laboració, les estacions i parades de Metrovalencia acolliran la campanya promoguda pels organitzadors de la Marató per a animar als usuaris d’estos servicis de transport públic a assistir a la prova el diumenge 3 de desembre. Els lemes triats són: Pròxima estació: Marató i 42.195 metros per tota la ciutat.

El dispositiu especial previst per Metrovalencia, la Línia 10 (Alacant-Natzaret) tindrà diferents freqüències segons la franja horària, atés que la rotonda de Germans Maristes amb Institut Obrer de València per la qual transita esta línia estarà tallada fins a les 10 hores, en ocupar-la els corredors que eixiran de manera escalonada des de la Ciutat de les Arts i de les Ciències.

D’esta manera, prestarà servici entre les estacions d’Alacant i Amado Granell-Montolivet, des de les 6 hores. Pel que respecta a la Línia 4, el pas de la marató obligarà a tallar la circulació des de les 8.15 fins a les 11.30 hores entre Pont de Fusta-Doctor Lluch, per la qual cosa només se circularà entre Mas del Rosari-Vicente Andrés Estellés i Pont de Fusta. En la Línia 8 no es començarà a circular fins a les 12.15 hores, moment en què es restablirà el servei complet en totes les línies.

A més dels servicis especials per al diumenge 3, Metrovalencia també ha programat pujades a Fira València els dies 1 i 2 de desembre, on se celebrarà Expo Esport València, el certamen de la Marató en el qual s’entregarà el dorsal, la bossa de la carrera i el títol de transport de Metrovalencia.

Per part seua, el metro també sumarà servicis especials als trens habituals d’un diumenge, a fi de facilitar els desplaçaments eixe matí des de les 6 hores i l’enllaç amb la Línia 10.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...