Data
09 de September de 2019

La Generalitat facilitarà el transport públic gratuït de Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló en el Dia Europeu sense Cotxe

El diumenge 22 de setembre el metro, tramvia, tren-TRAM i bus guiat permetran el lliure accés als seus usuaris 

La iniciativa s’emmarca dins de les propostes que el Consell organitza amb motiu de la Setmana de la Mobilitat

La Generalitat facilitarà el diumenge 22 de setembre servei gratuït de transport públic en Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe i la Setmana de la Mobilitat. 

 
Esta mesura, impulsada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat té com a objectiu promoure l’ús del transport públic i afavorir hàbits de mobilitat més sostenibles en el conjunt de la societat.
 
El servei de transport gratuït s’oferirà en les tres explotacions de València, Alacant i Castelló, en els serveis que gestiona la Generalitat, des de primera hora del matí i fins a la finalització deles circulacions previstis.  
 
Junt amb esta iniciativa, al llarg de la Setmana de la Mobilitat, entre el 16 i el 22 de setembre, la Generalitat organitza diferents actes, així com jornades per a tractar i difondre diferents aspectes relacionats amb la  mobilitat sostenible.
 
Hui descansa el cotxe
 
També, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport torna a posar en marxa per quart any consecutiu la iniciativa “Hui descansa el cotxe”, entre els dies 16 i 22 de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. 
 
El lema triat enguany és “Mou-te i canvia” i pretén que els estudiants de la Comunitat aborden la necessitat d’impulsar propostes per a canviar els seus hàbits cap a una mobilitat més sostenible i s’impliquen a traslladar un missatge reivindicatiu. 
 
Esta proposta compta amb uns premis dirigits a estudiants de 14 anys o més, matriculats en el curs escolar 2019-2020 en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional. Per a més informació, es pot acudir a: www.huidescansaelcotxe.gva.es.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...