Data
27 de December de 2019

La Generalitat ha facilitat la visita de més d’un miler d’estudiants a les instal·lacions Metrovalencia durant 2019

A través de Metroescola es coordinen les activitats dirigides als xiquets i xiquetes d’Educació Primària

A més, des de Línia 0 i com a part de les accions de Responsabilitat Social Corporativa es facilita l’accés de centres de Secundària, Formació Professional i associacions

La Generalitat ha facilitat al llarg d’enguany l’accés a les instal·lacions de Metrovalencia de 1.073 alumnes de diferents centres educatius, interessats a conéixer el funcionament de la xarxa de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana.

A través del programa educatiu Metroescola han sigut 782 escolars de tots els cicles d’Educació Primària. Un total de 15 col·legis dels municipis de Chiva, Manises, Picanya, Alaquàs, Paterna, Benetússer, Torrent, València, l’Eliana i Moncada han sigut els que han visitat les instal·lacions de València Sud, seu de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV)

A més, l’empresa pública ha obert les seues portes des de Metroescola a l’alumnat amb discapacitat intel·lectual del patronat Francisco Esteve de Paterna i del centre d’Educació Especial de les Escoles Sant José-Jesuitas.
 
De manera paral·lela, des de Línia 0, marca que engloba les actuacions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de FGV, s’han facilitat 14 visites formatives amb la participació de 291 alumnes, que han estat acompanyats per personal de FGV que participa de manera voluntària en estes accions formatives.

Este tipus de visites són més especialitzades i inclouen l’accés als centres d’Atenció al Client, Tallers de metro i tramvia i el Lloc de Comandament.

Metroescola

Metroescola està dirigit als escolars de fins a 12 anys pertanyents al cicle de Primària. Estes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació dels alumnes i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenvolupament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.

El programa Metroescola inclou iniciar l’activitat des d’alguna de les instal·lacions de Metrovalencia, que sol ser la més pròxima al centre escolar. Una vegada allí, els alumnes aprenen, com moure’s per una estació de metro, quina línia agafar per a arribar al destí fixat, els elements d’accessibilitat existents, la senyalització de les esmentades estacions, els elements de seguretat disponibles i les normes bàsiques de convivència, sempre amb un llenguatge i explicacions acords amb l’edat dels escolars.

Realitzat el viatge fins a València Sud, es du a terme una presentació de FGV i de la xarxa de Metrovalencia.

Posteriorment, es cursa una visita al Lloc de Comandament per a conéixer el sistema de funcionament i control de la circulació de trens i tramvies per la xarxa, el sistema de seguretat de l’empresa i el centre d’atenció al viatger.

El recorregut per les instal·lacions continua en una unitat de metro de què habitualment circulen diàriament. Ja des de la cabina del maquinista, els alumnes poden comprovar com funciona realment un tren i tots els elements necessaris per a la seua circulació.

Per a finalitzar la visita, els escolars es desplacen fins als tallers situats en les pròpies instal·lacions de València Sud, on es realitzen les labors de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de les Línies 1 i 2 de Metrovalencia.

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...