Data
15 de January de 2020

La Generalitat inicia el programa de visites educatives d’enguany a les instal·lacions de Metrovalencia

Els alumnes del Col·legi Públic Sant Ángel de la Guarda han realitzat un recorregut per la seu de València Sud 

Metroescola complix en 2020 els seus priomeros 10 anys ensenyant als escolars com funciona la xarxa de metro i tramvia

La Generealitat  ha iniciat les activitats d’enguany del programa educatiu de Metrovalencia, dirigit a alumnes i alumnes de Primària.  Els xiquets i xiquetes de 3r de Primària del Col·legi Públic Sant Ángel de la Guarda de València han sigut els protagonistes de Metroescola en esta primera visita.

El mes que ve Metroescola complirà el seu desé aniversari. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va posar en marxa este programa educatiu, dirigit als escolars de fins a 12 anys pertanyents al cicle de Primària, amb la finalitat d’ensenyar com funciona la xarxa de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana.

Amb esta iniciativa es pretén mostrar als més xicotets i futurs usuaris la importància que té l’ús del transport públic en el desenvolupament sostenible de les grans ciutats.

Els alumnes del centre Sant Àngel de la Guarda s’han traslladat amb metro a València Sud, seu de FGV, des de l’estació de Safranar. En el transcurs del seu recorregut, els alumnes i alumnes han aprés, acompanyats pel personal de FGV, com moure’s per una estació; distingir quina línia utilitzar per a arribar al destí fixat; els elements d’accessibilitat existents i senyalització; els dispositius de seguretat instal·lats; i les normes bàsiques de convivència i respecte a la resta d’usuaris.

Ja en València Sud, se’ls ha explicat què és i què fa FGV, les característiques de la xarxa de Metrovalencia, com funciona, el tipus d’estacions i parades amb les quals compta, els trens i tramvies de què disposa i la importància d’un transport públic sostenible.

Posteriorment, han visitat el Lloc de Comandament per a conéixer el funcionament i control de la circulació de trens i tramvies; el dispositiu de seguretat ciutadana; i el centre d’atenció al viatger.

El recorregut per les instal·lacions ha continuat en una unitat de metro. Des de la pròpia cabina, els alumnes i alumnes han pogut conéixer com funciona un tren i els elements que possibiliten la seua conducció.

Per a finalitzar la visita, els escolars s’han desplaçat fins als tallers situats en les pròpies instal·lacions de València Sud, on es realitzen les labors de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de les Línies 1 i 2 de Metrovalencia.

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...