Data
18 de October de 2019

La Generalitat instal·la més de 4.000 metres de protecció de via en el tram Torrent-Villanueva de Castellón de Metrovalencia

Esta actuació forma part de les mesures plantejades per a millorar les condicions de seguretat de la xarxa de metro en superfície
 
Després d’esta intervenció està previst actuar en el tram de la Línia 3 que uneix Almàssera i Rafelbunyol 
 

 

La Generalitat està completant la instal·lació de més de 4.000 metres d’elements de protecció en diferents punts del tram de la Línia 1 de Metrovalencia, entre Torrent i Villanueva de Castellón. Esta actuació forma part dels treballs de protecció de la xarxa en superfície del metro que executa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

 
Este tipus d’actuacions, que van començar el passat any, es realitzen amb l’objectiu de protegir i impedir el pas no autoritzat en els trams en superfície i millorar així les condicions de seguretat en el conjunt de la xarxa, alhora que s’adapta progressivament a la nova legislació autonòmica en matèria de seguretat ferroviària.
 
El pressupost d’estes actuacions ascendeix a 730.394 euros i permetran instal·lar, una vegada completades, més de 20 quilòmetres de proteccions en diferents trams de la xarxa, que inclouen zones urbanes, de doble via, amb possibilitat de trànsit de vianants o circulació de vehicles en paral·lel a la línia fèrria, i punts de via única amb accessos d’ús rústic.
 
Les primeres intervencions es van realitzar en alguns trams urbans que  no disposaven d’una protecció suficient com l’estació de Llíria; el tram entre les estacions dels Carolines-Fira i Campament; en el terme municipal de Paterna; en la zona pròxima al baixador d’Omet a Picassent; en el tram entre Torrent i Sant Isidre; i entre Rocafort i Massarrojos. 
 
Una vegada es completen els treballs entre Torrent i Villanueva de Castellón, FGV té previst instal·lar uns 1.200 metres de proteccions en la Línia 3, en el tram que uneix Almàssera i Rafelbunyol. 
 
Treballs previstos
 
Les intervencions plantejades contemplen la instal·lació de diferents tipus de tancament, segons la zona a protegir. Així mateix es preveu la neteja i posterior instal·lació de tanca o proteccions, a més d’altres treballs, en funció de la tipologia del tancament.
 
Junt amb esta actuació, FGV destina prop de 200.000 euros a la reparació de desperfectes urgents en els trams ja protegits, com a conseqüència d’accions vandàliques, inclemències meteorològiques o circumstàncies imprevistes.
 
La xarxa de metro de València i la seua àrea metropolitana compta amb 137 quilòmetres de via, dels quals 26,5 quilòmetres són subterranis i més de 110 quilòmetres en superfície, sense incloure els 20 quilòmetres de xarxa tramviària. 
 
Actualment, compten amb protecció més de 80 quilòmetres de xarxa que disposen de distintes tipologies de tanca, per a evitar el lliure accés de les persones a les vies.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...