Data
17 de April de 2023

La Generalitat licita el nou model de validació de Metrovalencia adaptat a l’ús del telèfon mòbil, targeta bancària i codis QR

  • L’objectiu és millorar el servei prestat a les persones usuàries a l’entrada i eixida del metro i tramvia
  • Es destinaran més de 7 milions d’euros per a millorar l’accessibilitat en els passos d’ample especial per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), adequant la presentació gràfica i afegint missatges acústics

La Generalitat ha iniciat el procés administratiu per a la modernització dels equips de validació de les estacions, baixadors i estacions del metro i tramvia a fi de millorar el servei prestat a les persones usuàries.

Per a això, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha tret a licitació per 7.200.952 euros, IVA inclòs, una actuació que és finançada per la Unió Europea a través dels Fons NextGenerationEU. El termini d’execució inicial previst, una vegada adjudicada l’actuació, és de 18 mesos.

L’esmentada modernització pretén, en primer lloc, augmentar i millorar les prestacions dels citats equips de validació, desenvolupant el programari necessari per a fer-les possible i permetent la instal·lació de nous component maquinari.

En segon lloc, es vol facilitar el procés de validació amb la instal·lació de nous lectors que permetran la validació amb targetes contactless bancàries, així com amb codis QR, en paper o en dispositius electrònics mòbils.

Un tercer objectiu és la modernització dels equips de validació per a assegurar el seu funcionament davant l’obsolescència dels components actuals.

La quarta i última finalitat és millorar l’accessibilitat en els passos d’ample especial per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), adequant la interfície gràfica i afegint missatges acústics.

Per a poder desenvolupar la planificació prevista, i a l’haver diferents models d’equips de validació repartits per tota la xarxa de Metrovalencia, es fan necessaris dos contractes diferents, encara que les actuacions seran les mateixes, com són el subministrament i instal·lació de nou maquinari, com a nous ordinadors i lectores de validació sense contacte certificades per a possible pagament bancari, així com lectores 2D per a permetre la lectura de codis QR.

També, caldrà instal·lar la versió més recent del nou sistema operatiu, així com els desenvolupaments programari que permeten millorar els aplicatius de validació de títols de transport.

Així mateix, es millorarà la interfície gràfica, facilitant la interpretació de la validació a l’usuari, oferint major informació respecte al seu títol de transport o altres missatges informatius.

A més, es millorarà l’accessibilitat, ja que en els passos habilitats per a les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) es complirà amb tota la normativa actual incloent missatges visuals i acústics.

 

 

 

Notícies relacionades

18 - 03 - 2024

Els metros i tramvies de Metrovalencia recorreran en els principals dies de Falles 700.000 km, l’equivalent a 17,3 vegades la volta al món

FGV posa en circulació 2.358 servicis especials i 9.517 ordinaris els dies 15, 16, 17, 18, 19 i matinada del...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...