Data
08 de December de 2019

La Generalitat licita la redacció dels projectes per a millorar el traçat del TRAM d’Alacant entre La Vila Joiosa i Altea

Estes actuacions que afecten les Línies 1 i 9 se sumen a les que ja realitza FGV per a millorar les condicions de la xarxa a Alacant
 
També es planteja la construcció d’un nou baixador que prestarà servici a Jesús Pobre

La Generalitat ha licitat la redacció de diferents projectes de construcció que permetran millorar les condicions actuals del traçat de les Línia 1 (Luceros-Benidorm) i Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant, en el tram comprés entre les poblacions de La Vila Joiosa i Altea.

El pressupost de licitació per a l’elaboració dels mencionats projectes ascendix a 961.950 euros, IVA inclòs. El termini d’execució inicial és de 14 mesos. 

Amb estes actuacions Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) podrà delimitar en quins punts es pot duplicar la via, segons les condicions urbanístiques i tècniques existents. Amb estes intervencions s’aconseguiria una major fiabilitat i qualitat en el servici que es presta en els trams afectats i en el conjunt de la xarxa del TRAM d’Alacant.  

En l’actualitat, els trams entre La Vila Joiosa i Benidorm i Benidorm-Altea són de via única, excepte punts concrets, circumstància que provoca problemes de regularitat, degut la a necessitat de realitzar encreuaments en determinades estacions, dotades de via doble.

A més en este mateix plec es contempla la construcció d’un nou baixador en la Línia 9 que prestarà servici a la població de Jesús Pobre i com a resposta a la petició realitzada per esta pedania de Dénia.

Estes actuacions formen para’t de les que està duent a terme la Generalitat, a través de FGV,  en el conjunt de la xarxa del TRAM d’Alacant per a millorar la qualitat i homogenizar les condicions del servici entre Alacant i Dénia.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...