Data
29 de September de 2022

La Generalitat oferirà fins a final d’any transport gratuït als menors de 30 anys i el descompte addicional del 30% vigent per a totes les persones usuàries

  • La consellera Rebeca Torró ha destacat que totes les mesures aplicades per la Generalitat permeten fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels i les ciutadanes i combatre els efectes de la inflació
  • La gratuïtat del servei s’aplicarà a partir del 9 d’octubre i també fins al pròxim 31 de desembre en TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia i TRAM d’Alacant

La Generalitat oferirà servei gratuït en els transports de la seua competència als joves de fins a 30 anys, a partir del pròxim 9 d’octubre i fins al 31 de desembre, tal com ha anunciat el president Ximo Puig en el Debat de Política General en Les Corts.

“Aquesta mesura complementa totes les iniciatives d’estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat de manera pionera des que va començar l’any per a fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels i les ciutadanes i combatre els efectes de la inflació” ha destacat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Al llarg d’enguany la Generalitat ha posat en marxa la targeta SUMA en l’àrea metropolitana de València amb descomptes de fins a un 55%; ha fet efectiva des de juny una simplificació del pla zonal del TRAM d’Alacant que ha permés reduir els preus fins a un 50%; ha facilitat el transport gratuït els diumenges de maig agost; i aplica un descompte addicional d’un 30% des del passat 1 de setembre i fins al 31 de desembre.

Torró ha explicat que “la mesura anunciada pel President es dirigeix als joves i als menors per a ajudar a una part de la població que depén molt del transport públic en el seu dia a dia i alleujarà les butxaques de moltes famílies”.

“A més, és important recordar que es complementa amb totes les polítiques d’estalvi en el transport impulsades per la Generalitat, el 50% aplicat amb SUMA, la reducció de zones del TRAM, el 30% addicional de descompte addicional, mesures que ens fan el transport públic més econòmic d’Espanya i que tenen una afecció directa en tota la població”, ha assenyalat la consellera.

“Així mateix, amb aquesta iniciativa la Generalitat té l’objectiu d’acostar a la població més jove al transport públic per a generar hàbits sostenibles i poder avançar en la lluita contra el canvi climàtic per a aconseguir ciutats més descarbonitzades” ha explicat la consellera .

Transport gratuït

Tots els ciutadans i ciutadanes que vulguen beneficiar-se d’aquesta iniciativa i viatjar gratis hauran de sol·licitar una nova targeta pròximament. En el cas dels i les castellonenques es podran acostar de manera presencial a l’oficina al carrer Carcaixent, 1.

En Metrovalencia i el TRAM d’Alacant, atesa l’alta demanda de títols que es preveu a causa de l’elevat nombre d’usuaris, s’habilitarà un servei de cita prèvia accessible en els pròxims dies, a través de les webs d’aquestes explotacions. D’aquesta manera aquest tràmit es podrà realitzar sense esperes, en diferents estacions de la forma més àgil possible i els i les viatgers es podran beneficiar de la iniciativa de manera progressiva.

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat es comunicarà amb anterioritat la data en la qual s’obrirà el sistema de cita prèvia per a sol·licitar aquesta targeta que permetrà viatjar gratis als menors de fins a 30 anys.

Tots els i les usuàries que vulguen viatjar gratis hauran de tindre aquesta nova targeta temporal, independentment que compten amb una altra mena d’abonament personalitzat. Per a sol·licitar la targeta tan sols serà necessari el DNI, amb el qual s’acreditarà l’edat del sol·licitant.

 

Notícies relacionades

16 - 07 - 2024

FGV comença a construir la llosa superior del túnel que connectarà les estacions d’Alacant i Xàtiva de Metrovalencia

L'objectiu és obrir un pas per als vianants després de l'estiu al carrer Alacant entre Xàtiva i l'accés al carrer...
21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...