Data
18 de March de 2020

La Generalitat reorganitza el servei de Metrovalencia i TRAM d’Alacant davant l’emergència sanitària

  • A València la freqüència del metro i tramvia en dies laborables serà la del servei verd de dissabte
  • A Alacant se suspén temporalment la L5, la resta de línies mantenen les freqüències de dissabtes i festius es reforça amb un tren al matí de L1 per a mantindre el servei a l’hospital de la Vila

La Generalitat reduirà progressivament el servei habitual que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) presta en Metrovalencia i TRAM d’Alacant, com a conseqüència de l’emergència sanitària que pateix la Comunitat Valenciana i resta d’Espanya, d’acord amb les directrius del Ministeri de Transports.
 
En Metrovalencia, funcionen tant les línies de metro com les de tramvia de dilluns a dissabte, excepte festius, amb les freqüències i circulacions establides per als dissabtes (dies verds en els calendaris comercials), i amb el servei habitual de festius en els diumenges i festius (dies rojos en els calendaris).

A més, el servei nocturn denominat "A la Lluna de *Metrovalencia" de divendres, dissabtes i vespres de festius, que facilita els desplaçaments amb metro i tramvia fins a les 3 hores de la matinada aproximadament, s’ha suspés des de la vespra de San José.

En TRAM d’Alacant, se suspén temporalment la Línia 5 (Porta de la Mar-Plaça La Corunya), trajecte que es pot realitzar amb la Línia 4 a excepció de l’arribada a la platja, zona restringida per la situació d’alarma. En la resta de línies s’estableixen per a tots els dies les freqüències i malles corresponents als dissabtes i diumenges o festius, afegint a primera hora del matí un tren entre Benidorm i Luceros per a mantindre el servei a l’hospital de la Vila, idèntic als dies laborables.
 
Segons ha explicat el conseller de Política Territorial , Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, "aquesta reestructuració de serveis garanteix la rotació de personal necessària per a preservar el servei, i també garanteix que els usuaris puguen realitzar els seus trajectes sense aglomeracions, respectant sempre les instruccions
de Sanitat".
 
A això es suma la disminució progressiva de viatgers, que ahir dimarts aconseguia en Metrovalencia una reducció del 94% respecte al mateix dia de la setmana anterior, i en el cas del TRAM d’Alacant, la caiguda d’usuaris se situava ahir en el 82%.

L’UME, en Metrovalencia i TRAM d’Alacant

La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha començat, després de fer-ho des del dilluns en les instal•lacions de Metrovalencia, a actuar en diferents estacions de la xarxa de TRAM d’Alacant, amb l’objectiu de reforçar les labors de desinfecció en els vestíbuls i andanes, i en tots aquells equips com a màquines d’autovenda o cancel•ladores.
 
El conseller ha volgut agrair la "col•laboració i ajuda que està prestant la Unitat Militar d’Emergències, que s’ha mostrat a la disposició d’FGV per a dur a terme qualsevol mesura que ajude a reduir el contagi entre els viatgers del transport públic".

Garantir la distància de seguretat

Amb la finalitat de garantir que els usuaris del transport interurbà respecten la distància de seguretat establida per a evitar el contagi del COVID19, s’ha acordat reduir l’aforament dels autobusos a 1/4 de la seua capacitat, i que els viatgers es distribuïsquen en forma de zig zag o almenys, guardant una distància mínima de dos metres entre si.

A més, s’ha acordat també evitar el pagament en efectiu per a reduir al màxim el risc de contagi, per la qual cosa únicament es permetrà en aquells casos que el cobrament no puga realitzara mitjançant bo o amb targeta de crèdit.
Igualment s’ha acordat que els operadors de transport públic de viatgers queden obligats a realitzar una neteja diària dels vehicles de transport d’acord amb les recomanacions establides pel Ministeri de Sanitat.

Agraïment al sector

El conseller de Política , Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha volgut ressaltar "el gran esforç que està realitzant el sector per a poder continuar oferint els seus serveis en aquesta crisi sanitària, i ha volgut agrair la dedicació i responsabilitat en aquesta situació excepcional de tot el personal d’FGV, així com conductors i empreses concessionàries de servei públic de transport de viatgers per a garantir la mobilitat d’aquells ciutadans que aquests dies han de desplaçar-se per raons inajornables ".

Aquest reconeixement s’uneix a l’agraïment mostrat pel conseller al sector de la logística i el transport, "un sector clau en aquests moments tan complicats per a garantir el proveïment dels béns de primera necessitat".

Notícies relacionades

16 - 07 - 2024

FGV comença a construir la llosa superior del túnel que connectarà les estacions d’Alacant i Xàtiva de Metrovalencia

L'objectiu és obrir un pas per als vianants després de l'estiu al carrer Alacant entre Xàtiva i l'accés al carrer...
21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...