Data
10 de June de 2019

La nova Línia 5 del TRAM d’Alacant que uneix les parades de Plaça La Corunya i Porta del Mar entra en servei

Amb esta connexió i amb la Línia 4 actual els veïns de Platja de Sant Joan disposen d’un tramvia cada 15 minuts en direcció a Alacant 

L’obertura d’esta línia ha sigut possible després de la finalització de les obres del túnel de Serra Grossa

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) posarà en funcionament la nova la Línia 5 del TRAM d’Alacant, entre la parada de Porta del Mar i Platja de Sant Joan, des de l’inici del servei.

Esta nova línia, tal com va anunciar el President de la Generalitat, Ximo Puig, funciona inicialment de manera estacional, de juny a octubre. Amb la seua posada en marxa el TRAM  d’Alacant, suma la seua sexta línia en servei que ja compta amb la Línia 1 (Luceros-Benidorm), la Línia 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig), la Línia 3 (Luceros-El Campello), la Línia 4 (Luceros-Plaza La Corunya) i la Línia 9 (Benidorm-Dénia). 
 
La posada en marxa d’esta línia és factible gràcies a la finalització de les obres del túnel de Serra Grossa, que ha permés la circulació en doble via, en un tram que actuava com un coll de botella i impedia introduir més tramvies a la circulació. 
 
La nova connexió tramviària aprofita la plataforma de l’anterior Línia 4L entre Porta del Mar i Sangueta que va suspendre el seu funcionament a l’estiu de 2013. De manera que la nova Línia 5 coincideix en el recorregut amb l’actual Línia 4 en quinzes parades, des de Plaça La Corunya a Sangueta, i compta amb dos parades pròpies en les estacions de la Marina i Porta del Mar per a completar el traçat. 
 
Amb esta nova línia, la Generalitat aposta per afavorir la connexió des del TRAM d’Alacant amb les zones de la platja del Postiguet, moll de Llevant, Port d’Alacant, Esplanada, Ajuntament o el centre històric, tant per a les persones residents en Platja de Sant Joan com de les poblacions de més al nord de la província. 
 
Amb esta línia i la 4, ja en funcionament, des de platja de Sant Joan s’ofereix un tramvia cada 15 minuts en direcció a Alacant, amb destinació alterna a Luceros i Porta del Mar, enfront dels 30 minuts actuals.  Així els usuaris de la Línia 5 tenen la possibilitat de realitzar transbord en la parada de Sangueta i connectar amb els tramvies de les Línies 1 i 3 per a accedir a Luceros. 
 
La freqüència de pas prevista en esta línia des de Porta del Mar en direcció a Plaça La Corunya és de 30 minuts, igual que de la Línia 4 des de Luceros, sent Sangueta un punt d’enllaç entre ambdós connexions que permetrà agilitzar els desplaçaments des de la ciutat a esta zona de platja.  
 
Per a posar en servei esta línia FGV ha hagut de realitzar una sèrie de treballs de condicionament de les instal·lacions i infraestructura del tram comprés entre Sangueta i Porta del Mar i ha incorporat 10 maquinistes. El servei es prestar amb tres tramvies de la sèrie 4200. 
 
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...