Data
03 de May de 2016

La sala Lametro acull l’exposició “Fishshot” de Javier Corso dins del Festival PhotOn 2016

Des de hui fins al 5 de juny 22 fotografies reflectixen la soledat, l’aïllament emocional i la repressió de sentiments de la societat finlandesa

Es tracta d’un treball amb marcada mirada d’autor que s’executa en forma d’exhibició fotogràfica

PhotOn Festival tracta de fomentar la cultura fotogràfica i acostar el fotoperiodismo a la societat

La sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia acull, des de hui al 5 de juny, l’exposició fotogràfica “Fishshot” de Javier Corso dins del Festival PhotOn 2016. Es tracta d’un projecte documental format per una vintena d’instantànies de distints formats que reflectix la soledat, l’aïllament emocional i la repressió de sentiments que patix la societat finlandesa. L’horari d’obertura del recinte és d’11 a 13 hores i de 17 a 20 hores de dilluns a dissabte.

Els problemes dels finlandesos s’endurixen quan els individus comencen a beure per a enfrontar-se a ells. El consum excessiu d’alcohol està present en més de la mitat dels casos de suïcidi, homicidi i violència de gènere en este país. És un problema arrelat en la societat finlandesa que causa de forma directa o indirecta un elevadíssim nombre de morts entre la població. Les conseqüències ferixen la imatge d’un país conegut mundialment per la seua qualitat de vida, rodejats d’idíl·lics paisatges, fred i foscor.

L’obra de Corso és un testimoni gràfic que ens posa en context la realitat i ens ajuda a comprendre la situació global a través de casos individuals. El resultat es concep com una obra documental amb marcada mirada d’autor.
 
PhotOn Festival sorgix amb la idea de promoure la cultura fotogràfica i aproximar el fotoperiodismo a la societat i està integrat per un circuit d’exposicions fotogràfiques en la ciutat de València, en les que, a banda del recinte cultural de Metrovalencia, es troben també espais tan emblemàtics com el Palau Cerveró, la cèntrica Universitat de La Nau o museus de reconegut prestigi com el Museu Valencià d’Etnologia.
 
L’autor 
 
Javier Corso (1989), guanyador de la beca PhotOn Festival 2015, es va formar com a fotògraf en l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), es postgraduó en Fotoperiodismo en la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és Màster en Direcció de Fotografia Cinematogràfica per l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).
 
En 2011 comença a treballar com a fotògraf documental, complementant la seua trajectòria professional amb tallers específics sobre assaig fotogràfic i la cobertura de conflictes. Les seues imatges han sigut publicades i exhibides en tot el món, destacant centres culturals com els Instituts Cervantes de New York i Albuquerque, el Florida Museum of Photographic Arts o la Casa de la Generalitat de Perpinyà en el marc del Festival Visa pour l’Image.
 
Part de la seua obra s’ha exhibit de forma itinerant junt amb la resta de guanyadors dels LUX’12 de Fotografia Professional d’Espanya (AFP), en la FotoWeek DC (Washington D.C.) i en els Itineraris del PATA-TA Festival de Granada. El seu treball sobre les Tropes de Muntanya de l’Exèrcit s’exhibix de forma permanent en el Museu de la Ciutadella de Jaca (Aragó).
 
En 2014 rep la Beca Clic de Fotoperiodismo Jove de l’Associació Diomira i Generalitat de Catalunya per al desenrotllament del projecte Fishshot, que al seu torn rebria la Beca Fòrum Fotogràfic Ca Basté per a la producció de l’obra i el suport de distints patrocinadors vinculats a la fotografia per a la publicació del fotolibro titulat “Fi La seua”.
 
Les seues imatges han sigut seleccionades en Descobriments PHoto Espanya i els Encontros de la Imagem de Braga, han obtingut diverses mencions d’honor en els International Photography Awards (IPA) i el tercer premi dels Moscow International Fotography Awards (MIFA) en la categoria d’Assaig Fotogràfic. En 2015 resulta guanyador de l’International PHOTON Festival i del Photo Romania Festival Grant. El seu portfolio ha destacat l’autor com un dels 50 millors fotògrafs de la convocatòria Barcelona International Photography Awards (BIPA).
 
En l’actualitat combina la producció de diversos projectes documentals a nivell internacional amb la docència en la gestió de projectes de fotografia.

Notícies relacionades

01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...
06 - 12 - 2023

La Casa de la Cultura de Rafelbunyol acull l’exposició “Les dones d’FGV. 35 anys camí de la igualtat”

La mostra romandrà oberta al públic fins al pròxim 17 de desembre i forma part dels actes programats amb motiu...