Data
01 de July de 2016

La sala Lametro de l’estació de Colón acull l’exposició “10 anys en imatges AVM3J”

La consellera María José Salvador i la presidenta de l’associació Rosa Garrote han assistit a l’acte d’inauguració
 
Prop d’un centenar de fotografies, audiovisuals, textos, retalls de premsa i records reflectixen les vivències de l’associació després d’una dècada de reivindicació
 
La mostra romandrà oberta al públic fins al pròxim 30 de juliol

La presidenta de l’Associació de Víctimes de l’Accident Metre 3 de Julio, Beatriz Garrote, ha inaugurat hui l’exposició “10 anys en imatges AVM3J” que acull la sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia, en un acte a què ha assistit la consellera d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador.

L’exposició que romandrà oberta al públic  el hasta 30 de juliol  realiza un recorregut a través de fotografies, audiovisuals, textos, retalls de premsa i records dels 10 anys d’activitat reivindicativa de la AVM3J l’objectiu de   encontrar respostes a  una tragèdia en què van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides.

  L’obertura de la mostra ha comptat també amb la presència dels membres de l’associació, el director gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, i alguns dels fotògrafs i periodistes que participen en esta iniciativa.
 
  Un total de 17 fotògrafs ( Biel Adob, Miquel Lorenzo, Manuel Molines, Flaco García Poveda, Miguel Ángel  Montesinos, José Aleixandre, Eduardo Manzana, Jesús Císcar, Miguel Ángel Ortells MAO, Kai Försterling, Heli Iago, Irene Marsila,  José Cuéllar, Kike Taberner, Saiz Alberto, Germà Caballero i  García Daniel Sala) mostren els seus treballs, publicats en els mitjans de comunicació al llarg d’estos anys,  endistints formats, en color i blanc i negre, que tracten de resumir les vivències de l’associació quan es complixen deu anys del sinistre.
 
El centenar de fotografies, repartides en blocs per anys en orde cronològic invers, des de 2016 fins a 2006, estan acompanyades per textos de diferents autors, retalls de premsa, guardons obtinguts per l’AVM3J i altres elements relacionats amb l’accident. Destaca un gran cartell amb els noms dels 43 difunts i 47 ferits.
 
La comissió de les Cortes recentment conclosa; les concentracions successives cada dia 3 del mes en la Plaça de la Mare de Déu; els emotius records en el jardí situat damunt de la fatídica corba de Jesús; la lluita en els jutjats; la pròpia boca del metro en la dita estació;l’obra de teatre “Zero responsables “; el descans dels bombers en una jornada insofrible el dia de l’accident;  el concert homenatge a les víctimes; la unitat sinistrada remolcada després de la desgràcia;  i el encuentro dels actuals dirigents polítics de la Generalitat als membres de l’associació són alguns dels temes en què els fotògrafs han centrat el seu objectiu en el seu afany per capturar l’essència d’una instantània per a un record permanent.

L’exposició estarà oberta al públic,  de dilluns a divendres de 11 a 14   i  de 17 a 20horas, mentres que   dissabtes  está obert d’11 a 14 hores.

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...