Data
08 de May de 2019

La sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia acull l’exposició fotogràfica Photon WorldWide

La mostra està inclosa en la programació de Photon Festival i estarà oberta al públic fins al 30 de maig
Las imatges exposades han sigut premiades a Budapest Photo Festival i en el Festival Internacional de Fotografia NL-Foto de Monterrey

La sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia acull l’exposició fotogràfica col·lectiva Photon WorldWide. “TransX” d’András Pólgar ha sigut premiada en el Budapest Photo Festival (Hongria) i “Exiliades” d’Eden Berna va rebre el premi del Festival Internacional de Fotografia NL-Foto de Monterrey (Mèxic).

Esta mostra col·lectiva que combina imatges d’estos dos fotògrafs, denominada Photon WorldWide, forma part de la programació oficial del Festival Photon 2019, que se celebra en València al llarg d’esta setmana. L’exposició que acull Lametro és resultat de la col·laboració establida amb la xarxa europea de festivals, PHEN, Photo European Network.

Photon Festival aconsegueix enguany la seua 9a edició amb les dones com a protagonistes. El festival va sorgir amb la idea de promoure la cultura fotogràfica i aproximar el fotoperiodisme a la societat. En esta edició s’han programat conferències, tallers i un circuit d’exposicions en diferents museus i locals de la ciutat de València.
 
L’horari d’obertura de la sala Lametro és d’11 a 14 hores i de 16.30 a 19 hores, de dilluns a divendres. A més, les estacions de Metrovalencia arrepleguen en els seus suports publicitaris la reproducció de part de les fotografies que s’exposen, gràcies a la col·laboració de Promedios European Group, empresa que gestiona la publicitat de la xarxa de metro i tramvia.
 
Contingut de Photon WorldWide

“TransX”, del fotògraf András Pólgar i premi festival que es celebra en Budapets, ofereix diferents imatges de persones trans que no havien nascut xiquets ni han crescut i viscut com a hòmens. Els seus protagonistes viuen en la perla de l’arxipèlag indonesi, en l’illa de Bali.

Com a reflecteix l’autor segueixen avant i lluiten per la vida que desitgen, buscant millors oportunitats. Com resultat de cirurgies (implantes mamaris de silicona, a vegades extirpació del penis) i teràpia hormonal, ara viuen com a dones.

“Exiliades”, d’Edén Berna, és l’aportació a Photon del Festival de Monterrey. És un projecte que presenta set dones que van decidir allunyar-se dels seus orígens i trencar amb la violència constant que van patir per a trobar la llibertat que, a causa del seu gènere, els va ser negada.

Este procés va involucrar l’autora a treballar amb diferents mitjans –fotografia, vídeo, text i dibuix–, i va prendre diferents formes –un lloc web, una pel·lícula i una sèrie de fotos i un fotollibre–, que constitueixen un cos de treball amb elements del qual interactuen entre si.

La narrativa ofereix històries diferents, vincula horitzons desconnectats i fa metàfores sobre temes centrals per a les dones a Mèxic: la violència contra elles, la falta de respecte pel seu dret a l’autodeterminació i la necessitat de trencar amb les restriccions socials que implica el gènere.

 

Notícies relacionades

23 - 04 - 2024

Metrovalencia se suma a la celebració del Dia del Llibre amb la iniciativa ‘Llibres viatgers de Línia 3’

Les estacions del tram entre Alboraia i Rafelbunyol han incorporat punts de lectura en els quals es poden intercanviar llibres...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...