Data
07 de June de 2018

La sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia acull l’exposició gràfica “Mordassa. Açò no va de gats”

La mostra està  organitzada en col•laboració amb l’Associacióde Professionals de la Il•lustració Valenciana Las 71 obres gràfiques de distints autors es poden visitar fins al pròxim 30 de juny

L’estació de Colón de Metrovalencia acull en la sala Lametro l’exposició gràfica “Mordassa. Açò no va de gats”, una mostra col•lectiva organitzada per l’Associació de Professionals de la Il•lustració Valenciana (APIV) i que aborda les conseqüències i implicacions de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda com a “Llei mordassa”. 

La mostra, està comissariada pels il•lustradors Núria Tamarit i Elías Toque, i pot visitar-se fins al pròxim 30 de juny. L’horari d’obertura de la sala Lametro és d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, de dilluns a divendres i el dissabte d’11 a 14 hores. 
 
La mostra compta amb 71 il•lustracions realitzades tant per membres d’APIV com per altres il•lustradors invitats per l’entitat. Cada participant ha realitzat una proposta visual sobre la llei, aprovada en 2015 i de la que New York Times va afirmar: “Porta records dels pitjors dies del règim de Franco i no és procedent d’una nació democràtica”.
 
Contingut de l’exposició 
 
La comissària Núria Tamarit ha destacat que la il•lustració és “una tècnica molt directa i impactant per a transmetre missatges de crítica social”. “Ens pareixia un tema molt important sobre el qual reflexionar; creiem que l’art és una excel•lent ferramenta de difusió per a donar visibilitat a este problema que tant ens afecta com societat”.  
 
De la mateixa manera, Tamarit ha explicat que APIV va donar “absoluta llibertat” als 71 artistes participants per a reflectir a través del seu estil, estètica i llenguatge propis els aspectes de la llei que més els preocupaven. L’objectiu de la mostra és, segons assegura, “donar un toc d’atenció a la ciutadania”. 
“Espere que els visitants de l’exposició troben un espai per a qüestionar-se allò que ens rodeja i en el que potser no havien pensat fins ara. Tant de bo els servisca per a donar-se compte que estem vivint les conseqüències de la Llei Mordassa en el nostre dia a dia”, ha afirmat.
 
L’exposició, que recentment es va presentar en la Fira del Llibre de València, no és un sol un compendi d’imatges, és, segons els organitzadors, “una invitació que s’ha de seguir escrivint, dibuixant i conversant” sobre qüestions que indignen o preocupen a la ciutadania. Una invitació que “s’ha de seguir construint el dret a portar la contra”, a “continuar denunciant lleis injustes”.
 
Col•laboració amb APIV
 
A més d’esta exposició, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) manté algunes accions col•laboratives amb il•lustradors d’esta associació, enfocades a la sensibilització d’usuaris i clients sobre valors i civisme en el transport públic. Esta col•laboració ha permés que els trens de Metrovalencia compten, per als seients reservats a persones amb algun tipus de limitació en la seua mobilitat, amb una il•lustració pròpia, creada per la dissenyadora, arquitecta i il•lustradora Virginia Lorente Alegre, impulsora de la marca @typical valència i autora del llibre “Les meues Casas Favorites”.
 
Altres il•lustradors estan desenrotllant gràfiques per a reforçar campanyes de FGV orientades a difondre els valors i avantatges de l’ús de mitjans de transport com el metro o el tramvia.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...