Data
10 de September de 2018

La targeta TuiN Jove de Metrovalencia dirigida a usuaris de fins a 30 anys supera els 7.000 abonats

Este títol va entrar en funcionament el passat 24 d’abril i permet aplicar un descompte del 15% sobre la targeta moneder ordinari

En el TRAM d’Alacant s’obté davall el nom de Bono 10 Jove  i s’aplica en tota la xarxa excepte en la TAM

La nova targeta TuiN Jove de Metrovalencia, dirigida a usuaris de fins a 30 anys i que permet obtindre un descompte d’un 15% sobre la targeta moneder, ha superat els 7.000 abonats, des de la seua posada em funcionament el passat 24 d’abril 

Este nou títol de transport, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, es suma a l’oferta de títols que oferix Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a afavorir l’ús del transport públic, entre col·lectius com majors, persones amb discapacitat, famílies o xiquets que poden accedir de manera gratuïta fins als 10 anys.
 
En els casos de les famílies nombroses i monoparentals, el descompte del 15% s’acumula a la reducció del 20% (generals) o el 50% (especials) que disfruten els seus membres.
 
Amb motiu de l’inici del curs universitari i escolar, s’ha registrat un incrment en el nombre de targetes emitiudas durant estos primers dies de setembre, ja que a l’agost s’havien donat d’alta uns 5.000 usuaris. 
 
Característiques
 
La nova TuiN Jove de Metrovalencia és una targeta personalitzada que, amb un cost inicial de 4 euros per a l’adquisició del suport, permet aplicar l’esmentada bonificació del 15% sobre la targeta moneder TuiN en el moment de càrrega del saldo. 
 
Este nou títol es carrega en una targeta sense contacte personalitzada, amb un disseny específic per a cada explotació, que es pot sol·licitar en els Espais i Punts del Client en Metrovalencia i en les estacions servides del TRAM d’Alacant.
 
Esta targeta intel·ligent té, a més, diversos avantatges afegits, ja que no obliga a realitzar un consum mínim mensual, sinó que el seu titular disfruta del descompte des del primer euro de consum; al contrari, la targeta té un límit de consum màxim mensual, segons el nombre de zones recorregudes, a partir del moment del qual el titular viatja gratis la resta del mes. D’esta manera, pot viatjar tot l’any i disfrutar dels seus avantatges sense haver de canviar de títol segons l’ús que faça del mateix.
 
El cost per viatge en una zona, que en la TuiN convencional és de 0,72 euros, resulta per a un titular de la TuiN Jove a 0,62 euros; el cost de dos zones es reduïx de 1,04 euros a 0,89 euros i així successivament amb la resta de nombre de zones, aplicant el 15% de descompte en el moment de la càrrega del saldo.
 
A Alacant la targeta es denomina Bono-10 JOVE, i també oferix un descompte del 15% sobre el Bono-10, títol propi del TRAM d’Alacant, que permet realitzar 10 viatges per la combinació zonal triada (excepte Zona TAM Metropolitana). Del preu actual per a una zona, 7,60 euros, es passa a 6,50 euros; del cost de dos zones, 14 euros, es passa a 11,90 euros, i així successivament amb la resta de zones, aplicant el 15% de descompte.
 
FGV ha calculat que el públic objectiu de la targeta suposa a València prop un 45% dels usuaris del metro i tramvia i a Alacant un 12% (percentatge menor al no incloure els usuaris exclusius de la Zona TAM, que ja disposen de descomptes a través d’altres títols).
 
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...