Data
11 de May de 2017

La XXI Marxa Ferroviària recorrerà este cap de setmana la distància entre Dénia i Alacant junt amb el traçat del TRAM

La caminada és un homenatge a la figura dels antics peons que revisaven l’estat de les vies
 
Els participants eixiran de l’estació de Dénia el divendres a la nit i, els que completen la prova, arribaran a La Marina 24 hores després
 
La ruta és de 105 quilòmetres i està planificada per a persones que realitzen esport de manera habitual, més de huit hores setmanals

La XXI Marxa Ferroviària 2017, recorregut senderista que unix Dénia amb la ciutat d’Alacant junt amb el traçat del TRAM d’Alacant, es realitzarà este cap de setmana. L’Associació Cultural Ferroviària Mascarat col·labora amb Fermín Moreno per a organitzar esta activitat, en la que els participants recorreran a peu els 105 quilòmetres que separen les estacions del Metropolità de Dénia i de La Marina, en la capital alacantina.
 
La marxa començarà el divendres 12 d’abril, cap a les 22:30 hores, en les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) de Dénia i conclourà aproximadament 24 hores més tard en les dependències de La Marina, seu emblemàtica de l’empresa a Alacant.
 
Els senderistes desenrotllaran bona part del recorregut per camins que discorren junt amb el traçat de la xarxa ferroviària i que permeten disfrutar de belles vistes de la costa i la muntanya alacantina.
 
Els organitzadors busquen amb això homenatjar la figura dels peons de via, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantindre lliures i nets d’obstacles els rails del ferrocarril. Estos vigilants de les vies recorrien el traçat abans de que circulara el primer tren del dia per a comprovar el bon estat.
 
Els participants en esta marxa no competitiva han de tindre un nivell mig-alt de forma física, sobretot per la distància han de recórrer. Es recomana que, si no s’ha participat en les tres mitges marxes preparatòries de 50 km (Altea-El Campello, Denia-Benidorm i Benidorm-Alicante) no es participe per a evitar problemes de sobreesforç, atés que la dificultat de la ruta és molt alta.
 
Encara així, també hi ha la possibilitat de començar el recorregut i retirar-se, en alguna de les estacions del TRAM per les quals passaran els caminants, quan es reprenga el servici regular al matí.
 
Es recomana portar roba còmoda i adaptada al clima, sabatilles de tresc lleugeres o d’esport (no acabades d’estrenar), diversos parells de calcetins bons, roba de reposat, gorra, crema solar, llanterna o frontal, jupetí reflector, motxilla no massa gran, diners i aigua. La marxa no és competitiva i es realitzarà en grup estant prohibit avançar als organitzadors.
 
L’anada es realitzarà amb tren i amb autobús fins a Dénia. El punt de trobada serà l’estació de Mercat a les 17:30 h del divendres. És important no arribar tard ja que el tren ix a les 17:42 h y cal estar dins abans. El transbord a Benidorm es realitzarà a les 19:08 h per a arribar a Dénia, després d’agafar l’autobús a Calp a causa de les obres de la Línia 9 del TRAM, a les 22:15 hores.
 
Tota la informació sobre com formalitzar la inscripció està disponible en la web www.mascarat.es
 

Notícies relacionades

23 - 04 - 2024

Metrovalencia se suma a la celebració del Dia del Llibre amb la iniciativa ‘Llibres viatgers de Línia 3’

Les estacions del tram entre Alboraia i Rafelbunyol han incorporat punts de lectura en els quals es poden intercanviar llibres...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...