Data
09 de June de 2017

L`Edifici de Pont de Fusta acull un nou Espai´d’Història dedicat al 125 aniversari de l’emblemàtica estació de FGV

La recepció de les actuals dependències de la Policia de la Generalitat mostra fotografies des del segle XIX fins hui en dia
 
“Espais d`Història” són micro exposicions que donen a conéixer la història dels tramvies i ferrovarriles valencians

L’emblemàtica estació de Pont de Fusta de València acull des de hui, Dia Internacional dels Arxius, un nou Espai d`Història de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), en concret el dedicat a la commemoració del 125 aniversari de la històrica instal·lació del trenet.
 
En la recepció d’este edifici situat enfront de les Torres de Serrano, antiga seu de FGV hui convertida en dependències de la Policia de la Generalitat Valenciana, es pot visualitzar de forma permanent fotografies que reflectixen la seua història, des de finals del segle XIX fins a l’actualitat, així com detalls del projecte realitzat en 1892 per el arquitecte Joaquín María Belda Ibáñez, l’original se conserva de la qual en l’Arxiu Històric de FGV.
 
“Espais d’Història” és una xarxa de micro exposicions instal·lades amb l’objectiu de donar a conéixer la història dels tramvies i ferrocarrils valencians. Són espais temàtics, concrets i puntuals, situats en llocs amb seguretat i accés públic, per a difondre de manera atractiva la col·lecció de material ferroviari de FGV.
 
En l’actualitat, a més del de Pont de Fusta, els “Espais d’Història” estan repartits per diferents instal·lacions de Metrovalencia i TRAM´d’Alacant. D’esta manera, a València, el Centre d’Atenció al Client de l’estació de Colón acull l’exposició “Coneixent els senyals”; en el vestíbul de la seu de FGV, València Sud, es poden apreciar els “Tresors d’Arxiu” i “El valor del temps”, mentres que en la sala del Lloc de Comandament, també en València Sud, es troba “El Lloc de Comandament”.
 
En les estacions d’Àngel Guimerà, Paterna i Llíria de Metrovalencia es pot disfrutar de la mostra “El Trenet València-Lliria” i en les de Godella i Bétera es pot fer el propi amb “El Trenet València-Bétera.
 
Per la seua banda, en el TRAM´d’Alacant, les estacions de Dénia, Gata de Gorgos i Teulada són les seus de l’exposició “El Trenet de la Marina” (hui en dia tancades per obres en la Línia 9), mentres que l’Oficina d’Atenció al Client d’Estels acull “Antics tramvies d’Alacant”.
 
Els pròxims projectes “d’Espais d`Història” giren entorn del 60 aniversari del tancament del ferrocarril a Natzaret, a causa de la tràgica riuada de 1957, i sobre la línia de València a Rafelbunyol, que complirà 125 anys en 2018.

Notícies relacionades

23 - 04 - 2024

Metrovalencia se suma a la celebració del Dia del Llibre amb la iniciativa ‘Llibres viatgers de Línia 3’

Les estacions del tram entre Alboraia i Rafelbunyol han incorporat punts de lectura en els quals es poden intercanviar llibres...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...