Data
10 de July de 2020

Les persones usuàries de Metrovalencia consideren “útil” que algunes estacions disposen de aparcabicis i taquilles per a recollir compres ‘online’

Una enquesta en xarxes socials, webs i App recull les estacions preferides per a instal·lar aquestes iniciatives

El qüestionari sobre mobilitat del projecte europeu Sprout vol conéixer els nous patrons de desplaçaments i les necessitats dels viatgers i viatgeres 

Les persones usuàries de Metrovalencia consideren majoritàriament que els seria d’utilitat que algunes estacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) disposaren de aparcabicis segurs (85,7%) i taquilles per a poder rebre compres adquirides per internet (74,4%).
 
En Metrovalencia, les estacions on preferirien que estigueren els aparcabicis són Empalme, Xàtiva, Torrent Avinguda, L´Eliana i Bétera, mentre que opten per Colón, Empalme, Benimaclet, Patraix i Avinguda del Cid per a recollir els seus productes ‘online’.
 
Aquestes opinions s’han recollit de l’enquesta d’FGV que va llançar al juny en xarxes socials (twitter i facebook), webs i App de Metrovalencia sobre mobilitat del projecte europeu Sprout (Sustainable Policy Response To Urban Mobility Transition) per a conéixer de primera mà els nous patrons de desplaçaments i les necessitats dels usuaris, així com l’opinió dels viatgers en qüestions d’intermodalitat en el transport públic.
 
L’enquesta ha obtingut 1.198 respostes, el 81,8% a València, el 17,4% d’Alacant i el 0,8% d’una altra província, en la qual el 53,7% l’han contestada homes i el 46,3% dones. El rang d’edat més estés ha sigut el de 30 i 39 anys, amb el 21,9% de les aportacions, seguit del col·lectiu d’entre 40 i 49 anys, amb el 21,8%, i el grup d’entre 50 i 59 anys, amb el 14,8%.
 
Quant a l’ocupació, els treballadors per compte d’altri van sumar el 54%, els estudiants el 20,7% i els aturats el 10,5%.
 
Els usuaris i usuàries de Metrovalencia, que en un 40,1% ho utilitza diàriament en jornades laborals, agafen el transport públic ferroviari autonòmic per a anar de la seua residència al treball en un 45,9% dels casos i en un 39,4% per motius d’oci i/o turisme. Fins a l’estació de metro o tramvia es desplaça caminant en un 81,5% de les vegades.
 
Totes les persones que han realitzat l’enquesta i han comunicat el seu correu electrònic han participat en un sorteig de bons de deu viatges de totes les zones.
 
Projecte Sprout
 
FGV participa en el projecte europeu Sprout, juntament amb l’Ajuntament de València, la Fundació Valenciaport i 26 integrants més, entre els quals es troben ciutats i regions europees i no europees, organitzacions internacionals, autoritats de transport urbà i operadors de carreteres, centres i xarxes d’investigació i universitats.
 
El projecte té com a objectiu principal situar a les ciutats en el centre de la transició de la mobilitat urbana, basant-se en les solucions als problemes de mobilitat urbana desenvolupades per sis ciutats pilot europees: València, Pàdua, Kalisz, Budapest i Tel Aviv, i una asiàtica, la xinesa Ningbo.
 

D’aquesta manera, partint dels canvis que s’estan produint en la mobilitat urbana, el projecte persegueix avaluar l’impacte tant a nivell de sostenibilitat com de polítiques; incentivar respostes polítiques innovadores liderada per les pròpies ciutats; identificar, rastrejar i desplegar solucions innovadores de mobilitat urbana; i disseminar els resultats dels pilots a nivell local, regional, nacional i de la Unió Europea. 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...