Data
26 de December de 2019

L’estació de Paiporta de Metrovalencia augmenta en un any gràcies al nou control d’accés automàtic un 12,33% el nombre de viatgers

Amb este nou sistema s’han comptabilitzat 140.009 usuaris més i s’han millorat les condicions de seguretat

Les instal·lacions estan tancades i disposen de controls de pas, intèrfons, portes giratòries antivandàliques i videovigilància

La posada en servei a finals del passat any per part de la Generalitat del nou control d’accés automàtic de viatgers i línia de validació en l’estació de Paiporta de Metrovalencia (Línies 1, 2 i 7) ha permés incrementar el nombre de viatgers registrats en estos dotze mesos en un 12,33%.

Amb la modernització de les condicions d’accés i seguretat s’ha aconseguit que 140.009 usuaris més s’hagen registrat en les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), en este municipi de l’àrea metropolitana de València.
 
Comparats els anys 2018 i 2019 quant a viatgers, el passat any es van desplaçar per l’estació de metro de Paiporta 1.135.127 usuaris, mentres que en el present any han fet el propi 1.275.136, segons els resultats previstos, a falta del tancament definitiu de l’exercici.
 
A més amb el nou control d’accés s’ha aconseguit reduir en un 9,36% el frau en el primer any de funcionament de les noves instal·lacions, del 19 de desembre de 2018 al 18 de desembre de 2019.
 
FGV té previst realitzar este tipus d’actuacions en altres estacions en superfície de la xarxa de Metrovalencia i TRAM d’Alacant amb el doble objectiu de reduir el frau i incrementar la seguretat dels viatgers.


Actuacions a Paiporta
 
L’actuació en realitzada a Paiporta ha consistit en el tancament de l’accés a l’estació, d’esta manera, el pas queda limitat exclusivament als viatgers del metro, a més de reduir el frau, es reduïx el risc de qualsevol tipus d’incidència, al restringir-se de manera notable el pas de transeünts per les instal·lacions.
 
El tancament de l’estació conté la instal·lació d’un control d’accessos (quatre en l’edifici i dos més en l’accés a l’andana contrària –direcció Picanya-, amb la característica que són portes grans giratoris antivandàlics), així com intèrfons (tres més per a complementar el ja existent) i cambres de vídeo (una per a reforçar l’actual dispositiu instal·lat en l’edifici i dos més en els nous portes grans giratoris), la qual cosa també redunda en la disminució del frau.
 
A més, s’ha condicionat una marquesina en el costat de Picanya i una altra en l’andana de l’edifici principal, al mateix temps que s’ha tancat l’accés, rodejant les instalacions i l’andana contrària, amb la seua prolongació fins al pas inferior, pel qual es desplacen ara els transeünts. L’esmentat pas inferior permet franquejar la línia ferroviària davall les vies i facilita la via d’accés, tant al cementeri de Paiporta, com a un ecoparc de reciclatge.
 
Paiporta és una estació en superfície, per la que circulen trens de les Línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum important de viatgers -en 2018 va registrar 1.135.127 usuaris, la denovena d’una xarxa de 138 estacions-, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via. 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...