Data
28 de February de 2017

L’exposició “Del trenet a FGV” i el tren “portugúes” es poden visitar en l’antiga estació de Pont de Fusta fins al diumenge 5 de març 

El accés és totalment gratuït i està obert al públic de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores L´iniciativa forma part dels actes previstos per FGV amb motiu de la celebració del seu 30 aniversari en servici

L’exposició organitzada per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) amb motiu de la celebració dels seus 30 anys en servici, instal·lada en l’antiga estació de Pont de Fusta, i que es completa amb l’exhibició d’un tren automotor 503, tren conegut com a “portugués”, estarà oberta al públic fins al pròxim 5 de març, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores. 

 
“Del trenet a FGV”, recorre a través de documents, objectes i imatges del propi arxiu de FGV i aportacions de treballadors de l’empresa estos més de 30 anys d’història. Des dels orígens, a la seua constitució com a empresa, el 10 de novembre de 1986, i a la que es transferix la xarxa gestionada per FEVE. 
 
L’1 de gener de 1987 FGV va començar a gestionar l’explotació dels servicis ferroviaris transferits com a organització autònoma i independent, va suposar per part de la Generalitat Valenciana la recuperació del transport públic com a element clau en el procés de desenrotllament metropolità i autonòmic. 
 
Durant estos anys FGV ha experimentat un profund procés de modernització i ampliació que ha permés passar de les 6 línies de 1987 (5 a València i 1 a Alacant) a les 14 actuals (9 a València i 5 a Alacant).
 
Diversos panells compten el procés de canvi i ampliació viscut per les explotacions de València i Alacant, destacant l’aportació dels treballadors que durant estos han anys format part de FGV. La mostra s’ha instal·lat en l’antic vestíbul de l’estació que encara conserva les peces de ceràmica original de les parets. 
 
Per a completar l’exposició, ubicada en l’actual seu de la Policia de la Generalitat i antiga seu de FGV, s’ha exposat un tren “portugués”, pertanyent a la col·lecció de trens i tramvies històrics de FGV. Estos trens van prestar servici en les línies de Llíria, Bétera, Rafelbunyol i Grau, des de 1943 fins a ser donats de baixa entre 1984 i 1987, quan encara circulaven des de l’estació de Pont de Fusta. 
 
Estos vehicles van ser construïts a Alemanya a finals dels anys vint i adquirits a Portugal en 1942, d’ací el nom de “portuguesos”.
 
Els interessats poden accedir de manera gratuïta a l’interior de la unitat, amb capacitat per a 40 passatgers en seients dobles, abatibles, de classe única, que s’acomodaven al sentit de la marxa.
 
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...