Data
27 de December de 2017

Metrovalencia acull en la sala Lametro de l’estació de Colón una exposició de mòduls ferroviaris i  trens en miniatura  

 La mostra que compta amb prop de 40 metres amb diferents trams a escala estarà oberta al públic fins al pròxim 4 de gener 

 
També estan exposats els més de 300 dibuixos realitzats pels xiquets i xiquetes  que han participat en el concurs “El teu Nadal al metro” 

La sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia acull una exposició de maquetes de trens a escala H0 composta per prop de trenta mòduls que es completa amb una detallada reproducció del tram del Pla de la Vallesa de l’actual Línia 2 de Metrovalencia, ambientada en els anys 70. 

 
La mostra de mòduls ferroviaris té unes dimensions aproximades de 30 metres lineals en cercle, amb diversos recorreguts en via doble que permeten la circulació d’uns quants trens al mateix temps i en la que estan presents recreacions de diferents estacions, entre les que destaca Alboraya. 
 
La reproducció del tram de l’actual Línia 2 de Metrovalencia de la zona del Pla de la Vallesa en escala 0, ambientada en els anys 70, té una longitud de 15 metres lineals i compta amb tot tipus de detalls. La recreació ha sigut elaborada artesanalment per Joaquín de la Mata.
 
Al mateix temps, també s’exposa una maqueta de l’antiga estació de Pont de Fusta cedida per Francisco Pons i Javier Golf.
 
Esta mostra està organitzada pel Grup de Mòduls de l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril (AVAF) i l’Associació Ferroviària de Godella, la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i patrocinada per l’empresa de material mòbil Stadler.
 
La sala estarà oberta al públic des del 22 de desembre al 4 de gener. L’horari és d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, exceptuant els dies 24, 25  i 31 de desembre i 1 de gener.
 
Lametro també acull els prop de 300 dibuixos que han participat en el concurs “El teu Nadal al metro”, dirigit a xiquets i xiquetes entre 3 i 12 anys i que té com a objectiu relacionar el Nadal i el servei de transport que presta Metrovalencia.  

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...