Data
20 de June de 2023

Metrovalencia circularà de manera ininterrompuda en Sant Joan i oferirà més de 225.000 places de metro i tramvia per a facilitar la mobilitat

  • La Generalitat programa circulacions especials en totes les línies la nit del 23 i la matinada del 24 de juny fins a l’inici del servei de l’endemà
  • Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana posarà en servei reforços de personal en atenció al client, seguretat i neteja

Metrovalencia oferirà serveis especials en totes les seues línies durant la nit de Sant Joan, del divendres 23 al dissabte 24 de juny (festiu), de manera ininterrompuda per a facilitar els nombrosos desplaçaments que es produiran aqueixa nit en direcció a les platges.

L’oferta de serveis especials des de les 21 hores del dia 23 de juny a les 7 hores del dia 24 de juny la componen un total de 170 metros i 259 tramvies, amb capacitat per a 180.000 places, la qual cosa, unit a les circulacions des de les 21 hores fins a la finalització del servei ordinari, superen àmpliament les 225.000 places. Els serveis especials programats realitzaran 4.468 quilòmetres (2.911 de metro i 1.557 de tramvia).

Aquesta programació anirà acompanyada d’un reforç de personal en diferents àrees, com la d’atenció al client, neteja i seguretat. En aquest últim apartat, l’increment es concretarà en 79 professionals.

Les línies de tramvia seran les que més es reforcen, atés que són les que més a prop arriben al districte marítim de la ciutat. D’aquesta manera, en les línies 4 i 6, en el seu tram comú des de la parada de Trinitat fins a la de Platja Malva-rosa, tindran freqüències de cinc minuts des de les 20.30 hores a les 00.00 hores.

A partir de la mitjanit, les freqüències s’aniran adaptant a les necessitats de les diferents franges horàries, amb unes freqüències que oscil·len entre els 5 minuts en els trams comuns centrals, 10 minuts a Empalme, entre 10 i 20 minutos fins a Tossal, Marítim, Neptú i Vicent Andrés Estellés i finalment 40 minuts en el tram Vicente Andrés Estellés-Mas del Rosari.

La Línia 8 (Marítim-Neptú) passarà per les seues parades cada vint minuts durant tota la nit.

En la nova Línia 10, Alacant-Natzaret, es prestarà servei igualment durant tota la nit amb tramvies Alacant-Natzaret cada 40 minuts i Alacant-Ciutat Arts Ciències/Justícia cada 40 minuts, aconseguint així una freqüència de 20 minutos entre Alacant i Ciutat Arts Ciències/Justícia.

Aquest és el servei que es prestarà durant tota la nit fins a enllaçar amb el servei diürn del dia 24 de juny.

Serveis especials en el metro

Pel que respecta al metro, totes les línies tindran serveis especials durant tota la nit, però amb diferents freqüències i destins. D’aquesta manera, les Línies 3 i 9 es reforçaran en el tram Avinguda del Cid-Alboraia Peris Aragó fins a mitjanit amb trens cada deu minuts, 30 minuts a Riba-roja de Túria i 40 minuts a Rafelbunyol. Les Línies 5 i 7, fins a la 1.00 hores, tindran circulacions cada 10 minuts en el tram comú entre Colón i Marítim, com a resultat de la combinació de trens a Marítim cada 20 minutos des de Torrent Avinguda i Aeroport.

Des de mitjanit fins a l’inici del servei de l’endemà, les Línies 3 i 9 tindran unitats cada 20 minutos entre Avinguda del Cid i Alboraia Peris Aragó, a més de circular durant la nit dos trens a Rafelbunyol i dos a Riba-roja de Túria. Les Línies 5 i 7, des de la 1 h fins a la primera circulació de l’endemà, circularan cada 20 minutos entre Colón i Marítim, en passar trens a Marítim cada 40 minuts, tant des de Torrent Avinguda com des de Aeroport.

Quant a les Línies 1 i 2, mantindran, fins a mitjanit, freqüències de 10 minuts en el trajecte comú d’Empalme-València Sud i cada 30-40 minuts cap a o des de Seminari, Paterna i Torrent.

Des de la mitjanit i fins a les 2 hores, els trens circularan cada 20 minutos entre Empalme i València Sud i cada 30-40 minuts cap a o des de Seminari, Paterna i Torrent, a més d’una circulació addicional cap a Picassent, Líria i Bétera.

Des de les 2 hores fins a l’inici del servei de l’endemà, les unitats circularan cada 30-40 minuts entre Torrent i Empalme i cada 40 minuts cap a o des de Seminari i Paterna.

El servei de l’Oficina d’Atenció al Viatger (OAV) funcionaran tota la nit, mentre que el telèfon gratuït 900 46 10 46 estarà disponible fins a mitjanit. Tot el servei especial ha sigut coordinat amb la Policia Autonòmica i Local.

Els horaris es poden consultar en la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com obtindre informació en @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv, a més de l’app oficial de Metrovalencia.

Notícies relacionades

06 - 06 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir a València Convention Tattoo i Urban Beat València

Del 7 al 9 de juny se celebra la trobada sobre tatuatges i el 9 el campionat nacional de dansa...
30 - 05 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir a European Academy of Allergy and Clinical Immunology

Del 31 de maig al 3 de juny se celebra la trobada de clínics, investigadors i professionals de la salut...
13 - 05 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir Fimma, Maderalia i Intralogistics

Del 14 al 16 se celebra el certamen de Solucions de magatzematge i distribució per a empreses i punt de...