Data
19 de March de 2017

Metrovalencia evita més d’un milió de desplaçaments de vehicles privats en Falles

El servici de FGV en les principals nova jornades festives eludix l’emissió de 1.753 tones de CO2 a l’atmosfera
 
El moviment de 2,5 milions de clients per la xarxa suposa un estalvi de combustible de 900.715 euros
 
La utilització del transport públic ferroviari fa possible que no es consumisquen 738.290 litres de gasoil i gasolina

Metrovalencia evita amb els servicis ordinaris i especials programats durant les Falles 2017 un total de 1.168.182 desplaçaments de vehicles privats per València i la seua àrea metropolitana, la qual cosa redunda en una indubtable millora del tràfic rodat per la ciutat i de la qualitat mediambiental dels seus ciutadans.
 
Els dits desplaçaments, previsibles si es complixen les expectatives del moviment de 2,5 milions d’usuaris per la xarxa de Metrovalencia durant les principals nou jornades de les Falles, suposen que no s’emeten 1.753 tones de CO2 a l’atmosfera.
 
El més d’un milió de desplaçaments citat, suposa que els conductors no tenen la necessitat de consumir 738.290 litres de gasoil o gasolina, la qual cosa té com a repercussió un estalvi per a les seues butxaques de 900.715 euros a l’actual preu del combustible, a més de la prevenció del medi ambient que es deriva d’optar pel transport públic ferroviari en compte de pel vehicle particular.
 
D’altra banda, Metrovalencia oferix, gràcies al sistema Pàrquing + Metre (P+M), un total de 1.167 places d’estacionament repartides en les estacions de Llíria (41), Pobla de Vallbona (40) L’Eliana( 39) Massarrojos, (62), Rocafort (54), Empalme (40), Seminari-CEU (48, )Fuente del Jarro (52), Bétera (60) Font Almaguer (42),  València Sud (168), Sant Ramon (3), La Presa (123), Masia de Traver (198) i Riba-roja de Túria (47). A més, cal afegir les 50 places posades en servici per part de l’Ajuntament de Paiporta; les 23 del de Paterna; les 115 de Sant Isidre; les 30 de Benaguassil1; les 562 de Quart de Poblet; les 133 de Santa Rita i les 250 de Burjassot, que sumen altres 1.163 places, totes elles en les voltants de les estacions i parades esmentades.
 
Per tant, a les 1.017 places d’aparcament amb què compte Metrovalencia cal sumar els 1.163 estacionaments municipals, amb els que els usuaris del metre podran disposar d’un total de 2.330 places gratuïtes, amb el consegüent estalvi energètic i respecte pel medi ambient.
 
Amb este servici, FGV vol fomentar l’ús del transport públic per mitjà de la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metre, facilitant l’accés a la xarxa de Metrovalencia a tots aquells usuaris que no tenen una parada de metro pròxima, contribuint, a més, a la descongestió del tràfic viari en superfície i a l’atenció al medi ambient.
 
Servicis mínims en el tramvia
 
Una vegada que el Sindicat Ferroviari hi ha desconvocat la vaga general en Metrovalencia durant Falles, i que la d’agents d’estacions no afecta la circulació d’unitats, els usuaris deuen d’estar atents als horaris de les parades dels maquinistes de tramvia, per als que la Direcció General de Treball ha establit uns servicis mínims del 85%.
 
Les dits parades han obligat a establir servicis mínims en distintes franges horàries, que afecten, sobretot, a les hores de les mascletades, l’Ofrena de Flores, i a l’anada i la volta dels castells de focs artificials.
 
Per a qualsevol consulta, els clients de Metrovalencia poden acudir, personalment, als Centres d’Atenció al Client o els Punt del Client de Metrovalencia. Els dits centres es troben en les estacions de Xàtiva, Túria, Colón, Benimaclet, Aeroport, Empalme, Alboraya-Palmaret, Àngel Guimerà, Amistat-Casa de Salud, Mislata, Torrent Avinguda i Marítim-Serrería. També poden cridar al telèfon 900 461 046 o consultar la informació en la pàgina web de Metrovalencia (www.metrovalencia.es). A més, la comunicació es pot establir a través de les xarxes socials de facebook (facebook.com/metrovalencia.fgv) i twitter (@metrovalencia).
 

Notícies relacionades

28 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan Baptista de Torrent

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
21 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al col·legi José Senent de Massarrojos

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Una...
14 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al col·legi IALE International School de L’Eliana

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Cinquanta...