Data
03 de February de 2023

Metrovalencia facilita el desplaçament a l’Exposició del Ninot amb la Línia 10

  • La mostra de les obres falleres obri les seues portes al públic en el Museu de les Ciències des del dissabte 4 de febrer fins al 15 de març
  • La connexió Alacant-Ciutat Arts i Ciències-Justícia es realitza en 11 minuts amb una freqüència de 7,5 minuts en dies laborables i 10 minuts dissabtes i diumenges

Metrovalencia facilitarà el desplaçament a totes aquelles persones que vulguen acudir a admirar i gaudir de l’Exposició del Ninot de les Falles 2023 amb la nova Línia 10 (Alacant-Natzaret), atés que la mostra se situa en el Museu de les Ciències, on en els voltants Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) posseeix la parada de tramvia de Ciutat Arts i Ciències-Justícia.

La connexió entre el centre de la ciutat, en l’estació d’Alacant, fins al recinte on s’exhibeixen els ninots, en els voltants de la parada Ciutat Arts i Ciències-Justícia, es realitza en onze minuts, després de recórrer quatre parades. Com per a acudir a la Ciutat de les Arts i de les Ciències es pot agafar tant el tramvia amb destinació Natzaret com el de Ciutat Arts i Ciències-Justícia, la freqüència de pas és de 7,5 minuts els dies laborals i de 10 minuts els dissabtes, diumenges i festius.

Cal destacar que els transbords que es realitzen entre les estacions de Xàtiva (L3, L5 i L9), Bailèn (L7) i Plaça Espanya (L1 i L2) amb la d’Alacant (L10) es podran realitzar sense cap cost. En el sentit invers, des de la L10 a la resta de la xarxa, el transbord tampoc tindrà cost.

És a dir, els viatgers i viatgeres, després d’eixir de les instal·lacions de Metrovalencia en aquestes estacions, podran dirigir-se caminant pel carrer o pel passatge per als vianants de Bailèn fins a Alacant, on podran validar el seu títol de transport sense que se’ls descompte cap viatge addicional. El temps que disposaran les persones usuàries per a realitzar aquest enllaç gratuït serà de 20 minutos.
Línia 10

La Línia 10 uneix el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia ha sigut cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

L’Exposició del Ninot

L’exposició, que acollirà 760 figures infantils i grans, obrirà al públic a partir del dissabte 4 de febrer fins al dimecres 15 de març en horari de dilluns a dijous de 10 a 20 hores i de divendres a diumenge fins a les 21 hores. El divendres 3 es dispararà un espectacle pirotècnic amb efectes de llum i color en els exteriors del Museu dels Ciències després de la inauguració amb les falleres majors i autoritats.

El preu de l’entrada serà de 3 euros per a adults, i tarifes reduïdes per a xiquets de 4 a 12 anys, persones amb diversitat funcional, majors de 65 anys i socis de la Ciutat de les Arts i les Ciències per 1,50 euros.

Notícies relacionades

21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...